Brödet blev väldigt gott och barnen uppskattade det mycket, men jag tyckte det var lite pyssligt. Jag skulle inte använda en helt naturligt mjölmix till det här brödet
Ibland på helgen får vi för oss att göra goe frukost eller så bakar vi bröd till frukosten. 5 dl glutenfritt mjöl (jag använder oftast Lailas blå paket). 5 dl glutenfritt mjöl
Jag är den enda som äter glutenfritt i familjen så vid sånna här tillfällen köper vi en påse vanliga korvbröd till dom och idag kastade jag ihop de här tunnbröden åt mig
Låt degen vila 5-10 minuter. Om man steker kort tid (ca 10-15 sek) på båda sidorna med hög temperatur på stekpannan får man ett mjukt tunnbröd. Om man steker lång tid (1 min) på båda sidorna med medelhög temperatur på stekpannan får man ett hårt tunnbröd
Var det nån som såg på Skavlan häromsistens, och intervjun med den unga, fantastiska tjejen - medicinaren och forskaren Giulia Enders - som skrivit boken "Charmen med tarmen"
Jag brukar ge bort glutenfrittbröd ibland och det var barnet som tog emot det. Jag har tidigare prövat att byta ut Finax röda mix med vetestärkelse till Semper finmix som är naturligt glutenfritt men inte blivit så nöjd då, varken med smak eller konsistens då det blivit lite för torrt och smaklöst till smörgåstårta, det har även gästerna tyckt
Känn gärna med en provsticka att brödet är färdigt. 50 g jäst3 dl vatten1 tsk flytande honung2 msk rapsolja1 ägg + en extra äggvita5 dl rårismjöl3 msk malda psylliumskal/husk½ tsk saltLjumma vattnet till ca 33 - 34 grader, och lös jästen i lite av degspadet. Arbeta degen kraftigt i matberedaren på lågt varvtal, 10 - 15 minuter. Grädda ca 30 - 35 minuter. ca 30 - 35 minuter
Efter en härlig sportlovsvecka i Italien är jag hemma nu. Vi åkte till ett ljuvligt ställe som heter Passo de Tonnale och detta kan varmt rekommenderas