Skala och finhacka löken. Skiva champinjonerna. Skala och skiva vitlöken mycket tunt. Häll i crème fraichen i en stor kastrull och sätt på spisen för sjudning (3an eller 4an)
Matrecept. Mättande biffstroganof med ris och sallad. Nu när det är kallt ute så tycker jag att det är gott att äta olika sorters grytor och soppor till middag och den här gången blev det biff stroganof med ris och sallad
Strimla köttet. Marinera köttet genom att blanda strimlorna med en ingrediens i taget. Potatismjölet pudras över köttet, rör om och häll därefter över vatten och olja
Så mycket lättare att putsa och få en rejäl köttbit som håller ihop och är jämntjock. Snitta köttet och krydda i skårorna med salvia och chili explosion
Efter att jag uppdaterat mina kryddor, skåp och kryddlådor så hittade jag min favorit. rosépeppar. Fick ett sånt sug efter just fläskfilé med krämig rosépeppar då jag inte använt den på länge
Bryn köttet i stekpanna. Kvällens lördagsmys med goda vänner blir en turkisk köttgryta CuvecOsmanisk gryta500 g nötkött (eller lamm)2 gula lökar1st aubergine4 st tomater1 grön paprika2 pressade vitlöksklyftor2 msk tomatpure150 gr fetaost2 st köttbuljongtärningar + 3 dl vatten1 msk sumak eller citron och svartpeppar1 tsk sambal oelekSkär köttet i tärningar och grönsakerna i mindre bitar. 500 g nötkött. 2 st köttbuljongtärningar
Gnid in köttet ned kryddorna och lägg sedan ner den i den blötlagda lergrytan. Blötlägg lergrytan i 15 minuter (10 timmar om det är första gången du använder den)
Jag upplevde det som köttigare, med mindre fett som släppte vid stekning. Här finns receptet >. Jag använde fläskytterfilé igen, ett kött som passar jättebra just här eftersom grytan ska puttra en stund
Putsa köttet och strimla det. Men jag vill ändå bjuda på detta recept för att det är så himla gott. 2 st köttbuljongstärningar. 2 st köttbuljongstärningar
Blanda honungen med chili och kryddor och gnid in köttet med kryddblandningen. Plåten med rotfrukterna kan gärna vara inne i ugnen samtidigt som köttet