10 st små smördegsplattor (finns i frysdisken i de flesta mataffärer). Ca 5-6 soltorkade tomater (kan uteslutas eller bytas ut mot tex champinjoner). 10 st små smördegsplattor (finns i frysdisken i de flesta mataffärer). 150 fetaost Ca 5-6 soltorkade tomater (kan uteslutas eller bytas ut mot tex champinjoner)
Smula sönder osten och blanda ihop keson, gräddfilen, och uppvispade ägg. Smörj en långpanna med olja. Doppa ner degbladen i ostmassan och "knöla ihop" till en klump (inte för hårt) och lägg intill varandra i långpannan
Majsmuffins-Projice. Projice härstammar från odet proja vilket är namnet på ett majsbröd som är vanligt förekommande på Balkan och som gärna serveras med surkåls rätter
Denna soppan är vanlig på balkan. Soppor brukar man alltid äta som förätt vare sig man är bortbjuden eller hemma så serveras det soppor i mängder över balkan
Som föräldraledig är jag mer medveten om när solen går ner än tidigare. När jag jobbar kan jag ju mest konstatera att det är mörkt när jag sticker ut näsan utanför kontoret klockan fem, men nu märker jag att det blir mörkt tidigare och tidigare för varje dag som går
3 burkar blandade bönor (ca 750 g) eller koka bönor med salt och vatten häll ut spat och koka igen med salt och vatten häll ut spat och andvänd bönorna i bönsoppan
Om man vill göra gratängen ännu matigare kan man också ha kokt, skivad potatis i den. Tillsätt tomater, tomatpuré, salt, peppar och kryddor, och låt såsen koka ihop under lock ca en halvtimme
Tomatsås. Tillsätt tomater, buljongtärning och oregano. Blanda ner bönorna i tomatsåsen. Ta fram en ugnssäker form och varva den vita såsen, lasagneplattorna, spenat, smulad fetaost och tomatsås
Vardagsmat in multum. Jag tror att ett rejält mellanmål är räddningen för mig när det gäller att hålla energin och orken uppe mellan arbetsdagens slut till det att middagsmaten är klar och ska ätas