Krämig räkpasta med gremolata 400 g linguine 1 burk handskalade räkor (à 580 g) 5 dl vispgrädde 0,5 dl torrt vitt vin 0,5 msk koncentrerad fiskfond 1 kruka färsk persilja, hackad 2 klyftor vitlök 0,5 citron, rivet skal salt svartpeppar, nymalen www.koket.se
Sillsallad Denna vecka i Maxi köket så bjuder jag på ett litet Julbord och en av rätterna jag gör är denna Sillsallad och den var supergod så måste tipsa om den Yummifood
Ansjovispaj Hacka samman mjöl och smör. Tillsätt vattnet. Arbeta snabbt ihop till en deg. Låt den ligga i kylen ca 30 minuter Matklubben.nu
Lax- och kräftfylld rödspättafilé Ingredienser Portioner. 6 1 kg potatis 400 g laxfilè (utan skinn och ben) 1 tsk salt 1 ägg 2 dl vispgrädde 1 burk kräftstjärtar i lake (à 390 g) 1 1/2 krm kajennpeppar 16 rödspättafiléer 2 dl vitt vin eller vatten 1 purjolök 200 g färska sockerärtor 1 msk olivolja peppar Sås 2 dl vatten 2 msk konc fiskfond 2 dl lätt crème fraiche 1 dl hackad dill salt och peppar Lägg till i inköpslistan www.ica.se
Silltårta - Anjovistårta Påsken är förbi och jag vill delge er om ett recept på en silltårta som är helt fantastiskt god. Jag blev bjuden på silltårta från ett annat recept i helgen som var väl så god Anjas matblogg