Mat - Kött, grytor etc. .

Mat - Kött, grytor etc. .

  • 11 Recept
Slottsstek eller grytstek

Slottsstek eller grytstek

Koka upp stekskyn och tillsätt grädd- och mjölblandningen under omrörning till skyn. Skala och klyfta löken
Lyxig kalops med mormorskokta morötter

Lyxig kalops med mormorskokta morötter

10 2 kg högrev i bit 4 gula lökar 4 morötter (4 morötter motsvarar ca 350 g) 2 msk smör 2 msk rödvinsvinäger 1 msk tomatpuré 2 dl rött vin 2 msk japansk soja 1 l kalvbuljong eller vatten + fond (till 1 l vatten behövs 4 msk konc kalvfond) 20 kryddpepparkorn 4 vitpepparkorn 3 lagerblad majsstärkelse salt Mormorskokta morötter 800 g morötter 1 skalad gul lök 2 msk smör salt Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Tommy Myllymäkis skomakarlåda

Tommy Myllymäkis skomakarlåda

Börja med rödvinssåsen, skiva löken tunt och stek mjuk i matolja. matolja, till stekning. Salta och peppra köttet, stek sedan i olja och smör, cirka 2-4 minuter per sida. 1 gul lök matolja, till stekning 4 kvistar timjan 2 dl rödvin 3 dl kalvfond 600 g potatis, till mos 200 g smör 0,75 dl mjölk 0,75 dl grädde 200 g rökt sidfläsk i bit 1 purjolök saly och svartpeppar 600 g fin biff, i 4 skivor maizena redning
Ångbåtsbiff

Ångbåtsbiff

4 skivor nötkött av ryggbiff [ca 1,5 cm tjocka] 3-5 gula och rödlök 2 msk smör 0,5 tsk salt 1 krm strösocker 1 dl köttbuljong 2 dl kalvfond 1 msk smör 0,5 tsk salt 1 krm vitpeppar, nymalen
Pepparrotskött med rotfruktsmos och pepparrotssås

Pepparrotskött med rotfruktsmos och pepparrotssås

Ingredienser Portioner. 4 800 g högrev i hel bit 1 gul lök 1 morot 100 g rotselleri 5 persiljestjälkar 10 vitpepparkorn 1/2 tsk salt/ liter vatten 1 lagerblad Rotfruktmos 6 potatisar 3 morötter 2 palsternackor 2 1/2 dl mjölk 1 msk smör eller margarin salt och peppar hackad persilja Pepparrotssås 4 dl av buljong 1/2 dl grädde 2 msk majsstärkelse salt och peppar 1 msk riven färsk pepparrot Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Dillkött på mitt vis

Dillkött på mitt vis

1,5 kg kalvkött (lammkott eller älgkalvkött, t ex rygg, bog eller rev). 2-3 morötter. 6-8 vitpepparkorn. 8-10 kryddpepparkorn. 6-8 vitpepparkorn hela. 1-2 kalvbuljongtärningar. 1,5 kg kalvkött (lammkott eller älgkalvkött, t ex rygg, bog eller rev) 1 gul lök, stor 1 purjolök 2-3 morötter 1 palsternacka salt 6-8 vitpepparkorn 8-10 kryddpepparkorn 4 kryddnejlikor, hela 4 lagerblad dillstjälkar, från såsen 1 tsk timjan 6-8 vitpepparkorn hela. Dillsås3 knippen dill 1 msk mjöl 1 msk smör 5 dl buljong, mustig , från köttkoket 1-2 kalvbuljongtärningar 2 dl gräddmjölk (1 dl mjölk, 1 dl grädde) 2 msk ättika (12 %) 4 msk socker salt peppar