10 2 kg högrev i bit 4 gula lökar 4 morötter (4 morötter motsvarar ca 350 g) 2 msk smör 2 msk rödvinsvinäger 1 msk tomatpuré 2 dl rött vin 2 msk japansk soja 1 l kalvbuljong eller vatten + fond (till 1 l vatten behövs 4 msk konc kalvfond) 20 kryddpepparkorn 4 vitpepparkorn 3 lagerblad majsstärkelse salt Mormorskokta morötter 800 g morötter 1 skalad gul lök 2 msk smör salt Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Börja med rödvinssåsen, skiva löken tunt och stek mjuk i matolja. matolja, till stekning. Salta och peppra köttet, stek sedan i olja och smör, cirka 2-4 minuter per sida. 1 gul lök matolja, till stekning 4 kvistar timjan 2 dl rödvin 3 dl kalvfond 600 g potatis, till mos 200 g smör 0,75 dl mjölk 0,75 dl grädde 200 g rökt sidfläsk i bit 1 purjolök saly och svartpeppar 600 g fin biff, i 4 skivor maizena redning
Ingredienser Portioner. 4 800 g högrev i hel bit 1 gul lök 1 morot 100 g rotselleri 5 persiljestjälkar 10 vitpepparkorn 1/2 tsk salt/ liter vatten 1 lagerblad Rotfruktmos 6 potatisar 3 morötter 2 palsternackor 2 1/2 dl mjölk 1 msk smör eller margarin salt och peppar hackad persilja Pepparrotssås 4 dl av buljong 1/2 dl grädde 2 msk majsstärkelse salt och peppar 1 msk riven färsk pepparrot Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken