Stek den gula löken och de soltorkade tomaterna tills löken blivit genomskinlig. När dessa fått fin färg så häll över i pannan med fläskfilén, löken och de soltorkade tomaterna
400 g färs (kött eller veggofärs) 400 g krossad tomat 400 g passerad tomat 1 gul lök 4 vitlöksklyftor 2 tsk torkad oregano 2 tsk torkad basilika 2 tsk paprikapulver 1-2 tsk dijonsenap (kan uteslutas) 1 msk soja 1 msk balsamvinäger eller socker Salt & peppar Olja till stekning Cremefraichesåsen. Tillsätt krossad tomat, passerad tomat och alla övriga ingredienser till köttfärssåsen, koka upp, rör om och låt sedan puttra under lock på medelvärme i ca 20-30 min. 400 g krossad tomat. 400 g passerad tomat
Häromdan lagade jag upp lite olika rätter på jobbet, bland annat denna mac n cheese. En galet god rätt som jag oftast gör i ugnsform som en gratäng tillsammans med knaperstekt bacon
Den här röran är liknande den Mat-Tina gjorde hemma hos Annika Sörenstam i Tina på besök. Vår fredagstacos i fredags var en ny variant för oss, nämligen fisktacos
4 plommon tomater. 3 dl matlagningsgrädde. Små koka 30 min , Hacka tomaterna o tillsätt dom o låt koka 30 min till , smaka av med salt o peppar. 4 plommon tomater. 3 dl matlagningsgrädde
Riv osten. Kärna ur och finhacka chilin. Strimla färsklöken. Blanda ost, chili och färsklök. tillsätt lite chili i taget och smaka av då styrkan varierar
Erik är hemma i Edsbyn denna vecka och det innebär många ensamma middagar och efter en hel dags jobb är det inte direkt långkok som står på axhemat när man kommer hem