Dags för lite fisk igen. Det finns ju flera anledningar till att äta fisk ofta, bl a är fiskens omega 3-fettsyror bra för vårt kom-ihåg och så skyddar det våra hjärtan
Idag delar jag med mig av ett riktigt grymt fiskrecept, som min kollega bjöd på för ett tag sedan. Fisk gräddas under krämig hummersås och smakade riktigt bra
Påsk och ägg är som jul och skinka, och midsommar och sill. Så helgen kommer bjuda på en hel del ägg och tro nu inte att jag sponsrar den hemska äggindustrin och köper ägg från hönor som suttit inspärrade under Guantanamoliknande omständigheter
Sätt ugnen på 225 grader. Salta och peppra torsken. Lägg i smord ugnsfast form. Skär bacon i mindre bitar och hacka lökarna och stek tillsammans några minuter samt låt kallna, strö sedan detta över fisken
Snitta kycklingen så att marinaden tränger in och blanda allt och låt det marinera i minst 2 timmar. Hettar upp 3-4 dl olja i en wokpanna och fritera kycklingklubborna ca 5 min beroende på storlek tills de är gyllenbruna (vänd ofta)
Ibland så behöver vi ta till med lite genvägar när tiden bara inte räcker till. Att då använda färdiga woksåser tycker jag inte är fy skam jämfört med att må dåligt av stress
Jag har tappat lite lust och inspiration att matblogga. Luften har liksom gått ur mig. Det känns jättetrist och jag hoppas att det är en övergående fas
En hemgjord kall bearnaisesås var lördagens projekt att få till. Jag har nog aldrig i mitt liv gjort en egen förutom i skolan, men då skar den sig och då gav jag upp
Jättegod och matig soppa med mycket smak. 6 pers1 msk smör1 gul lök1 vitlök solo2 msk tomatpuré1 förp krossade tomater12 dl vatten1 hönsbuljongtärning2 lagerblad1 tsk basilika1 tsk oregano1 tsk timjansalt, peppar1 liten palsternacka2 morötter2 potatisar1 purjolök2 dl ärtor400 g köttfärs4 dl spaghettiLåt hackad lök och vitlök svettas lite i smöret och rör ner tomatpurén
Barnens älskade soppa, cowboy. Vilket barn tycker inte om den. Här hemma älskar alla den. Brukar även göra några pannkakor och även servera lite bröd till den