svamp

svamp

Smörstekta kantareller på krispig rösti

Smörstekta kantareller på krispig rösti

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 500 gram färska kantareller 1 msk bladpersilja 1 st ägg 1 st Schalottenlök(ar) 10 st potatis(ar) 0 odefinierad smör 0 odefinierad olivolja 0 odefinierad salt 0 odefinierad peppar Köp receptet
Stuvade kantareller till förrätt

Stuvade kantareller till förrätt

Borsta och ansa svamparna och skär dem i bitar, om de är stora. Smörfräs svampen under omrörning i en kastrull tills vätskan blir klar på botten i kastrullen
Pocherat ägg med stekta kantareller

Pocherat ägg med stekta kantareller

Koka upp vatten och sänk värmen så att det precis sjuder, tillsätt 2 msk ättika per liter vatten. Knäck äggen i en skål och för ned dem i vattnet, låt pochera i cirka 3 minuter, lyft upp och lägg äggen på tallrikar

Smörstekta kantareller på krispig rösti

Lägg svampfräset ovanpå röstin och strö över lite finhackad persilja. 1. Rensa kantarellerna. Skala och riv potatisen, krama sedan ur så mycket vätska du kan ur den