gunillas bästa

gunillas bästa

  • 61 Recept
Ernst Ängamatsoppa

Ernst Ängamatsoppa

Ansa och skär löken i grova bitar, skala och finhacka vitlöken. Snoppa och skär haricots verts i ca 3 cm långa bitar
Grillad kalvfilé med salsiccia och grillad blomkål

Grillad kalvfilé med salsiccia och grillad blomkål

Grillad kalvfilé med salsiccia och grillad blomkål hamnade på middagsmenyn ikväll. Det här går snabbt att göra men ger en lyxig känsla med både den feta korven och det magra kalvköttet
Kycklingklubbor i vitvinssås

Kycklingklubbor i vitvinssås

Placera en stor kastrull på hög värme på spisen och tillsätt olivolja. Lägg kycklingbenen i botten och bryn på alla sidor tills klubborna är gyllene
Inkokt lax med skarpsås

Inkokt lax med skarpsås

Ett recept från Per Morbergs bok Morberg lagar husmanskost. Ett enkelt och gott recept. 4 portioner600 g laxfilé av mittbit utan skinnLag
Currykyckling

Currykyckling

Strimla kycklingen. Hetta upp en stekpanna med smör. Förbered det du vill servera med som tar tid t. ex. kokt bulgur eller ris
Grönpepparbiffar med svampsås

Grönpepparbiffar med svampsås

Grönpepparbiffar med svampsås. 2016-01-07, 13. 41. Dessa goda biffarna bjöd min kära svärmor på för ett tag sedan
Skånsk kalops

Skånsk kalops

Ingredienser1 kg högrev eller fransyska4 msk smör2 gula lökar10 kryddpepparkorn5 lagerblad5 morötterca 6 dl vattensalt & vitpepparnågra droppar soya5 msk vetemjöl + ca 1 ½ dl vatten
Kålpudding med potatis

Kålpudding med potatis

Ingredienser400g riven/strimlad vitkålSmör till stekning1 dl vatten2 ½ msk sirap400g blandfärs1 dl kokt ris1 liten gul lök1 ägg1 dl mjölksaltsvart -och vitpeppar
Vild falukorvsgryta

Vild falukorvsgryta

Ingredienser500 g falukorv1/2 gul lök2 dl crème fraiche2 msk koncentrerad svartvinbärssaft1 dl vatten1 köttbuljongtärning1 tsk timjan
Julköttbullar med kryddpeppar och potatismos

Julköttbullar med kryddpeppar och potatismos

Ingredienser250g köttfärs (Vi använde blandfärs)1 ägg½ msk potatismjöl1/4 dl ströbröd5 msk matlagningsgrädde eller mjölk½ krm malen kryddpeppar1 tsk finhackad lök½ tsk salt
Pannbiff

Pannbiff

Ingredienser250g blandfärs1/4 hackad gul lök½ matsked potatismjöl½ dl skorpmjöl½ dl matlagningsgrädde½ äggsalt, svart & vitpepparStekt lök
Biff á la Lindström

Biff á la Lindström

4 portionerIngredienser500g blandfärs1 – 1 ½ dl tärnade rödbetor1 msk kapris½ finriven gul lök1 tsk saltSvartpeppar1 msk smör till stekning