Ingredienser Kalvschnitzel:</p>4 st tunna kalvschnitzlar av innanlår1 ägg1 dl mjöl1 dl finmalt skorpmjöl/ströbrödSalt och svartpepparSmör till stekning Krispiga potatisskivor:10 st medelstora potatisar1/2 dl olivolja2-3 msk Santa Marias pommes frites krydda
Ingredienser
Kalvschnitzel:</p>4 st tunna kalvschnitzlar av innanlår1 ägg1 dl mjöl1 dl finmalt skorpmjöl/ströbrödSalt och svartpepparSmör till stekning Krispiga potatisskivor:10 st medelstora potatisar1/2 dl olivolja2-3 msk Santa Marias pommes frites krydda
Ugnsrostad potatis i alla dess former är mitt absoluta favorittillbehör till kött och de ska vara sådär perfekt gyllenbruna och krispiga, inte bleka och sladdriga
Servera laxen med extra limeklyftor, potatisskivor och salsa verde. Lägg i en ugnsfast form och blanda runt med en pressad vitlöksklyfta, smör, olja, flingsalt och svartpeppar
Rör ihop olja, citronskal, salt och svartpeppar, vänd ner det med kycklingbenen och grönsakerna. Servera med bröd och matyoghurt smaksatt med sweet chili
Åh, vad underbart skönt det är med fredag och att ha en ledig helg framför sig. Lammytterfilé, ugnsrostade rotfrukter, honungsglaserade rödbetor och en getoströra blev påskaftonens middag
I helgen som gick bjöd jag familjen på hamburgertallrik med hemgjord bröd, egna burgare, egen sås… Ja ni förstår – jag försökte göra så mycket som möjligt från grunden
Krispig potatis med ost som är god att servera som tillbehör vid maten. Lägg i en form med bakplåtspapper, krydda, strö på ost och ringla över lite olivolja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.