Skär köttet i bitar som är 2x2 cm, och bryn dem i en stekpanna med smör. Lägg över i en gryta. Skala och hacka löken och lägg i grytan tillsammans med pressad vitlök, tomater, vatten och buljongtärning
Ny vecka och nya tag på matfronten. Måste frosta ur frysen och därmed rensa ordentligt så jag ska jag försöka göra en veckomatsedel nu när jag gått igenom vad som finns
Godkväll mina vänner. Hoppas er fredag har varit bra. Min lilla familj var inne en sväng hos min svärfar och drack kaffe i eftermiddags, och sen körde vi iväg till glassbaren och fikade på lite glass efter det
Idag har jag haft ett så innehållsrikt och intressant möte. Som ni vet så har jag ju ett tag känt att jag inte riktigt hinner med allt som jag vill vad det gäller bloggen
En enkel gratäng att servera vegetariskt eller med lite skinka eller en kryddig korv. Du kan också blanda i skinkan eller korven direkt i gratängen och få en "allt i ett"-måltid
Låt koka ihop under omrörning, red av såsen, smaka av och lägg sist i persiljan. Att laga mat till sig själv, när man som jag lever ensam, ses av en del som en riktigt tråkig syssla och det är det också ibland, men oavsett om man lagar mat till en eller flera så tryter inspirationen emellanåt
Stek lök, selleri och morötter i olja tills grönsakerna fått en fin färg. Blanda och fräs färsen i en stor stekgryta, häll av fett om det blir överskott
1 portion2 ägg3-4 msk vattenEn bit paprika i tärningarNågra strimlade sockerärtor27 gram riven ost 17%100 gram kasslerSalt och pepparHackad persiljaLägg alla ingredienserna utom persiljani en matlåda eller vid skål som tål micro
Strimla vitkålen för hand eller i matberedare så fint som möjligt. Stek vitkålen i 100 g smör i en rejäl stek- eller wokpanna på medelhög värme utan att kålen får allt för mycket färg