testa

testa

  • 11 Recept
Stifado - Grekisk kött och lökgryta

Stifado - Grekisk kött och lökgryta

Idag har vi lagat en såååå god gryta. Stifado är en grekiskt köttgryta som är superenkel att göra, den kräver dock lite tid i grytan och för att få bäst smak så gör man den dagen innan
Ciderkyckling

Ciderkyckling

Ciderkyckling. Ingredienser ca 4 port. 1 färsk kyckling1 gul lök1 rödlök1 st äppleSoyaSaltMalen vitpeppar Cidersås 1 flaska eller burk äppelcider (ca 33cl)1 dl vattenCa 1 dl sky från kycklingen
Ankbröst med rosépepparsås

Ankbröst med rosépepparsås

Snitta ankbrösten på skinnsidan och putsa bort ev. hinnor. Lägg dem i kylen så länge. Sätt ugnen på 175°C. Salta och krydda ankbrösten
Ankbröst med balsamsky och färska fikon

Ankbröst med balsamsky och färska fikon

Sätt ugnen på 150 grader. Skär några snitt med en kniv i fettkappan på ankbrösten. Salta och peppra. Bryn ankan i en torr het stekpanna, börja med fettkappan nedåt, ca 4 minuter på fettsidan och 2 minuter på andra sidan
Sega havrerutor

Sega havrerutor

Så var jullovet slut och dom stora barnen har återvänt till ”normala” rutiner och en ny jobbvecka för en annan
Äppelpaj med knäcksmak

Äppelpaj med knäcksmak

Sätt ugnen på 200 grader. Skala äpplena och skär dem i lagom stora klyftor. Lägg dem i en smörad pajform, ca 25 cm i diameter
Äppelpaj de luxe

Äppelpaj de luxe

Mördegsbotten. Blanda alla ingredienser i en bunke och arbeta ihop till en jämn deg. Kavla ut degen till en cirka 3 mm tjock rundel och fodra en pajform med löstagbar kant, 22 cm i diameter
Het kyckling med bacon & champinjoner

Het kyckling med bacon & champinjoner

Så här gör du. 45 minuter. Pajskal. Nyp ihop smör, mjöl och salt. Tillsätt därefter mjölk och knåda så snabbt som möjligt ihop degen till en klump