Idag har vi lagat en såååå god gryta. Stifado är en grekiskt köttgryta som är superenkel att göra, den kräver dock lite tid i grytan och för att få bäst smak så gör man den dagen innan
Ciderkyckling. Ingredienser ca 4 port. 1 färsk kyckling1 gul lök1 rödlök1 st äppleSoyaSaltMalen vitpeppar Cidersås 1 flaska eller burk äppelcider (ca 33cl)1 dl vattenCa 1 dl sky från kycklingen
Sätt ugnen på 150 grader. Skär några snitt med en kniv i fettkappan på ankbrösten. Salta och peppra. Bryn ankan i en torr het stekpanna, börja med fettkappan nedåt, ca 4 minuter på fettsidan och 2 minuter på andra sidan
Mördegsbotten. Blanda alla ingredienser i en bunke och arbeta ihop till en jämn deg. Kavla ut degen till en cirka 3 mm tjock rundel och fodra en pajform med löstagbar kant, 22 cm i diameter