kyckling

kyckling

Kyckling- och champinjongratäng

Kyckling- och champinjongratäng

4 port1 grillad kyckling1 burk champinjoner2 dl riven ostSåsen. 2 dl creme fraiche2 dl grädde4 msk chilisås2 tsk fransk senap1-2 vitlöksklyftor2 tsk dragon1 tsk örtkryddor provencale (finns vid djupfryst persilja mm)salt och pepparBena ur kycklingen och klipp i mindre bitar. 1 grillad kyckling
Grillad kyckling med caesardressad potatissallad

Grillad kyckling med caesardressad potatissallad

Marinerad kyckling800 g kycklinglårfilé 1 klyfta vitlök, pressad 2 msk olivolja 1 msk kinesisk soja 2 tsk balsamvinäger 0,5 citron, skal och saft 2 tsk flytande honung salt
Hoisinkyckling med pak choi och ingefära

Hoisinkyckling med pak choi och ingefära

1 msk japansk soja 2 tsk sesamolja 1-3 msk gochujang (koreansk chilipasta) 1 dl hoisinsås 600 g kycklinglårfilé matolja, att steka i 5 cm färsk ingefära 3 klyftor vitlök 2 pak choi 1 rödlök 200 g sockerärtor 2 msk sesamfrön, rostade 4 port jasminris, nykokt
Shawarma med kyckling eller halloumi

Shawarma med kyckling eller halloumi

Shawarma900 g kycklingbröstfilé (eller 1 kg halloumi) 1 bakpotatis (stor att sätta spettet i) 2 msk olivolja (till garnering)
Tandoorikyckling på spett

Tandoorikyckling på spett

400 g kycklingfilé 1,5 msk tandoori kryddpasta 2 msk naturell yoghurt eller matyoghurt 0,5 tsk salt grillspett
Kycklingspett med chorizo och romescosås

Kycklingspett med chorizo och romescosås

Spett400 g kycklinglår 200 g chorizo, färsk/rå 1 tsk paprikapulver 1 msk olivolja salt svartpeppar. Rostad färskpotatis600 g färskpotatis, putsad 1 knippe timjan olivolja salt 1 knippe rucolasallad
Friterad kyckling med ris och sallad

Friterad kyckling med ris och sallad

3 stora kycklingfiléer. 1 ägg. 2 dl ströbröd. 0,5 tsk lökpulver. 0,5 tsk vitlökspulver. salt, peppar. 6–7 dl frityrolja