Kines

Kines

Nuoc Cham Mam - vietnamesisk dipsås

Nuoc Cham Mam - vietnamesisk dipsås

60 g limejuice, färskpressad 60 g fisksås (av god kvalitet) 60 g vatten 10 g vit risvinäger 20 g strösocker 5 g vitlök, finriven 1 bird’s eye chili, i tunna skivor (liten och het) 1 kruka mynta 1 kruka koriander
Friterat fläsk i sötsur sås

Friterat fläsk i sötsur sås

Skär fläsket i sneda tunna strimlor - likt små stavar. Lägg i en skål. Knäck i två äggvitor, tillsätt maizena, salt och peppar samt pressad vitlök
Kryddigt kinesiskt fläsk | Köket.se

Kryddigt kinesiskt fläsk | Köket.se

250 g fläskkött benfritt 2 msk kinesisk soja 1 msk vatten, kallt 2 tsk majsstärkelse 0,5 tsk malen ingefära 4 klyftor vitlök 1 gul lök 1 röd paprika 6 cm purjolök 2 msk majsolja 2 krm chilipeppar 2 msk vinäger 1 tsk strösocker 0,5 burk bambuskott, avrunna 1 krm salt 6 champinjoner
Koreansk strimlad biff med wokade grönsaker och glasnudlar

Koreansk strimlad biff med wokade grönsaker och glasnudlar

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 600 gram ryggbiff 4 klyfta(or) vitlök 1 st röd chili 2 msk ingefära , riven 1 tsk sesamolja 2 msk soja , glutenfri, japansk 1 msk rapsolja 1 st lime , saften Grönsaker 2 st paprika(or) 150 gram sockerärtor 2 st rödlök(ar) 1 st broccoli 1 msk rapsolja 0,5 tsk sesamolja 1 tsk soja , glutenfri 240 gram glasnudlar , ca 150 gram Köp receptet Näringsvärde Kcal
Koreansk BBQ Bulgogi

Koreansk BBQ Bulgogi

Bulgogi. 800 g hel entrecôte (hängmörad) 1 dl koreansk soja (eller japansk) 3 msk strösocker 2 msk sesamolja 1 päron, rivet 3 msk vitt vin 3 klyftor vitlök, riven
Kinesisk sötsur sås

Kinesisk sötsur sås

Ingredienser 1 msk olja 1 st vitlöksklyfta(or) 0,5 dl vatten 0,5 tsk salt 3 msk socker 4 dl kycklingbuljong 1 msk potatismjöl 1 msk vinäger 2 tsk tomatpuré Köp receptet