Glass

Glass

Hemgjord citronglass i rånskål

Hemgjord citronglass i rånskål

Glass5 dl vispgrädde 1,5 dl kondenserad mjölk 0,5 citron 1,5 dl lemon curd. 1Rullrån/glasstrutar100 g smör, smält 1,5 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 3 dl vetemjöl 2 dl vatten
Fräsch äppelsorbet med calvados

Fräsch äppelsorbet med calvados

Det här är en dessert i min smak. Den är fräsch, har trevlig syra och är inte så där sockertung som efterrätter kan vara
Apelsinsorbet med saffran

Apelsinsorbet med saffran

Receptet kommer från Jan Hedhs bok Glasspassion (saffran är mitt egna tillägg), som är ett måste för den som gillar att göra glass
Bell pepper hummus and pita chips

Bell pepper hummus and pita chips

Hummus has become my go-to travel food. It’s not always easy to find veggie food when traveling, but where there is hummus, you can be sure to find something tasty that’s plant based
Crostini med rökt scarmorza

Crostini med rökt scarmorza

1. Sätt ugnen på 225 grader. 2. Skär tunna skivor av brödet och osten. Lägg upp brödskivornapå en plåt med bakplåtspapper och lägg på en skiva scamorza
Mango- och yoghurtglass med rostad kokos

Mango- och yoghurtglass med rostad kokos

Ingredienser Portioner. 4-6 3 dl naturell tjock yoghurt (10%) 250 g fryst mango 3 msk flytande honung Till servering rostad kokos Lägg till i inköpslistan