Glass

Glass

Grundrecept glass

Grundrecept glass

Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en skål som tål värme, t ex en glasskål. Nu finns det två alternativ, antingen kyler du glassmixen direkt eller så värmer du upp den igen för att bli lite tjockare
Hemgjord vaniljglass

Hemgjord vaniljglass

1Häll över i en rostfri kastrull och värm glassmeten till 84 grader. 1Kyl ned och låt det hela stå i kylen öven natten, rör om, sila bort den skårade vaniljstången och frys i glassmaskin
Moccaparfait

Moccaparfait

Parfait4 äggulor 1 dl florsocker 1 tsk vaniljsocker 1 msk snabbkaffepulver 3 dl vispgrädde. Sås1,5 dl vispgrädde 1 msk strösocker 100 g mörk choklad
Grundrecept på gelato

Grundrecept på gelato

Grund2,5 dl grädde 1 l mjölk 360 g strösocker 120 g äggula. Pistage4 dl pistagenötter, rostade. Hasselnöt4 dl hasselnötter, rostade
Enkel vaniljglass i glassmaskin

Enkel vaniljglass i glassmaskin

Kör glassmeten i en glassmaskin enligt tillverkarens instruktioner. Glassen håller några veckor i frysen så den kan förberedas i god tid
Snabbglass med mango

Snabbglass med mango

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 250 gram mango(s) , fryst 0,5 st banan(er) 3 msk vaniljyoghurt Köp receptet
Jordgubbssorbet i glassrån

Jordgubbssorbet i glassrån

1Glassrån175 g smör 5 dl vetemjöl 5 dl vatten 2,5 dl strösocker 1 dl vispgrädde färsk dragon, finhackad