Mina favoriter

Mina favoriter

  • 8 Recept
Mina favoriter
Vulkanbröd

Vulkanbröd

Rör ihop alla ingredienser, det ska vara väldigt blött. Klä en stor form med bakplåtspapper, (jag använder UltraPlus™ Oval 5 l från Tupperware), häll i smeten och om du vill kan du ha frö på ovansidan och lägg bakplåtspapper på och lock på formen
Filmjölksbröd

Filmjölksbröd

Sätt ugnen på 175°C. Blanda ihop allt mjöl med salt, bikarbonat, brödkryddor, russin och linfrön och rör om lite
Filmjölksbröd, 1 st limpa

Filmjölksbröd, 1 st limpa

Du behöver. 5 dl rågsikt 1 tsk salt 1,5 msk bakpulver 1 msk malda brödkryddor 0,5 dl brödsirap 3 dl filmjölk (eller naturell yoghurt) Gör så här
Pressgurka

Pressgurka

Pressgurka är ju en klassiker till söndagssteken, köttbullarna och de bräserade fläskkotletterna. I alla fall för oss
Borstj med chévrekräm

Borstj med chévrekräm

Det går alltid hem med en borstj. 1,5 liter vatten1/2 kg rödbetor1/2 kg andra rotfrukterpotatis, palsternacka, morot2 klyftor vitlök1 stor gul lök2 grönsaksbuljong1/2 tsk salt1 msk timjanchevre skiva1 dl matyoghurtSoppan
Pressgurka - klassiskt tillbehör

Pressgurka - klassiskt tillbehör

En klassiker som bara måste till när söndagssteken står på bordet. Det här tillbehöret var det som smakade absolut bäst bland de som bjöds när man var barn