Kör mjöl, socker, smör och salt till en smulig massa i matberedaren. Tillsätt en äggula i taget med matberedaren igång, degen ska gå ihop till en boll med fast och torr konsistens, ungefär som leklera
Jag snubblade förbi det här receptet på Green Kitchen Stories igårkväll (för övrigt en stor källa till inspiration - kolla in) och bestämde mig för att göra något liknande till frukost imorgon
Gör så här. Bottnar. Blanda alla ingredienser i en matberedare till en deg. Lägg degen i en bunke som du täcker med plastfolie och låter vila i kyl i 20 min
Baileysbollar gör jag varje år, nu är de lite uppgraderade med frystorkade hallon ovanpå och lite blåbärspulver och en nypa socker för lite extra glamour
Ciderkyckling. Ingredienser ca 4 port. 1 färsk kyckling1 gul lök1 rödlök1 st äppleSoyaSaltMalen vitpeppar Cidersås 1 flaska eller burk äppelcider (ca 33cl)1 dl vattenCa 1 dl sky från kycklingen
Ugn 200 grader. Hacka samman matfettet med sötningsmedel, vaniljsocker och 2 dl vetemjöl. (Börja med den lilla mängden mjöl, då mjölet sväller när degen vilar)
Blanda havregryn, mandelmjöl och sockret. Tillsätt rumsvarmt smör och till sist äggulorna. Blanda till deg och rulla sedan små bollar som du trycker platta med en gaffel på bakplåtspapper