Köttets mörka färg kommer från rödvinet. Foto. Jurek Holzer. Det är mycket enkelt att få till en middag för fyra personer i ett och samma kärl om man använder en lergryta
Sätt ugnen på 200 grader, lägg köttet mellan två smörpapper, banka ut köttet till platta skivor. Blandra fyllningen i en mixer till en grov konsistens, bred utfyllningen på köttet vik ihop sätt en tandpetare så det hålls ihop, linda bacon runt köttet
Spola av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Koka upp porter, saft, portvin, soja, timjan, enbär, buljongtärningar, skalad och klyftad lök och skalade vitlöksklyftor, i en stor gryta
Fick Karljohansvamp av snäll granne igår. Gillas. När jag plockar svamp blir det mest kantareller och nu kommer jag inte ut i skogen huvud taget, vilket är supertråkigt
Lamm. Mmmm, jag älskar lamm och undrar varje gång jag äter det varför jag inte äter det oftare. -) Lammbog är fantastiskt gott att tillaga, kolla tex in det HÄR receptet
Men nu får det väl ändå vara slut på denna tröglivade bloggaktivitet. Halkar ju ner i listorna. -) Och tokigt nog lagar jag ju såklart mat, bakar och fotar men energin tar slut någonstans på vägen
23 Aug. 08. 34. Ingefärskryddad skinkstek. 0kommentarer. God söndagsmorgon mina fina läsare. Japp, söndag idag och helger lider, som vanligt, mot sitt slut alldeles på tok för snabbt
Det här är en rätt som passar helt perfekt nu när det har blivit höst. Hjortsadel med mild viltsmak serverat tillsammans med en mustig blåbärssås med rödvin, en krämig och len potatispuré efter ett recept av Heston Blumentahl samt smörstekt gul och svart trumpetsvamp
Ingredienser. 4 pers. Jasminris eller basmatiris för 4 pers enl förpackningen. Olivolja, salt, 2 st pak choy, zucchini i skivor i den mängd man vill ha, 800 g laxfilé (om man vill ha 200 g var), 1 msk honung, 1-2 tsk riven ingefära, 1/2 hackad röd chilifrukt, 1 lime saft o tunna skivor, 2 msk sesamfrön