Lägg fräset i botten på en form. Skiva köttet och lägg ovanpå, köttet är inte riktigt genomstekt än. Bryn köttet runt om i smör i stekpanna och låt steka på svag värme i 10 minuter
Salta, peppra och dela dem på mitten. Stick in en köttermometer och tillaga i ugnen på 175º tills temperaturen är 65º, ca 25 minuter. Skär köttet i 1/2 cm tjocka skivor och lägg dem på ett ugnsfast serveringsfat
Forma färsen till jämnstora bollar som du plattar ut till biffar på ett vattensköljt smörpapper. Blanda köttfärsen med riven lök, äggula, timjan, lagalätt, salt och svartpeppar till en jämn färs
Salta samt peppra och stek i smör på alla sidor. Servera med ett potatismos (gjort på potatis och jordärtskockor) samt svart vinbärsgelé och pressgurka
Portersteken. På söndagar ska man äta söndagsstek. Fridolf och Kerstin vill veta vad porterstek är. Knappt någon äter stek längre om man undantar de människor som tror att biff heter stek på svenska
Tänk på att köttet också ska få plats, men det får gärna ligga trångt. Koka upp innehållet i grytan och lägg sedan i köttet och sjud på låg värme under lock i omkring 90 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.