Den här pannacottan med smak av mango och kokos fredagsmyste maken och jag med förra fredagen, så inget kan väl passa bättre än att bidra med receptet till Söta Sakers månadsutmaning som är just Fredag
Rör i ckokladen (i småbitar), lime och gelatin. Pannacotta med smak av vit choklad och limeca 4 port5 dl vispgrädde100 gram vit choklad3 gelatinplattorrivet skal från en limefruktKoka upp grädden
naturellpersiljasalt och peppar10 skidor med bondbönor, spritsade, kokta och skaladeFräs lök och rotfrukter i smör i en gryta ett par minuter. Tillsätt buljong och låt det småkoka i ca 5 minuter
Busenkel och god ”bjudgratäng” med fläskfilé och sabal oelek. Till detta serverades potatisrosor. Den här gången såg jag till att fylla muffinsformen ordentligt med potatis (potatisen säckar ihop sig under tillagningen och för att få en vacker ros – då gäller det att formen är rejält fylld)
2 dl kokt kall matvete. Kalkonfärsbiffar600 g kalkonfärs 2 dl kokt kall matvete 1 ägg 2 stora klyftor vitlök 1 citron, saft från 1 krm chiliflakes 1 knippe bladpersilja salt och nymalen svartpeppar smör och olja, att steka i
Börja med att skära grönsakerna i tärningar eller strimlor, koka sedan dem i vattnet tillsammans med buljong knappt tills dem blivit kokta (dock inte ärtorna)