Ingredienser Portioner: 1 Rostade grönsaker 2 potatisar 1 morot 1 msk olivolja 1 tsk chiliflakes 1 tsk torkad timjan 2 krm salt 1/2 gul lök Lime- och vitlökssås 1/2 dl crème fraiche 1/2 tsk finrivet limeskal 1 tsk färskpressad limejuice 1/2 finhackad vitlöksklyfta 1 tsk honung 1 krm salt 1 krm peppar Kyckling 1 kycklingfilé 1/2 paket bacon (à 140 g) blötlagda träspett Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken? Kupongen är laddad Minutfilé 10:- Rabatt Kronfågel Ca 600 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Kryddkvarnar 10 % rabatt Santa Maria 60-140 g Mer info Ladda kupong
Jag försteker dock mina kycklingfiléer, eftersom jag gillar stekytan. Du vet den där rätten där man kör in rå lövbiff eller råa fläskkotletter i ugnen med en sås gjord smaksatt med kinesisk soya och sambal oelek
I. s. o. m. r. a. å. k. d. e. (. j. ,. –. g. l. v. ). c. h. i. n. y. t. p. ä. J. ö. H. V. u. b. f. E. D. R. x. U. F. 4. 6. 0. é. S. /. 3. 1. T. B. 5. d l
Gnid in filéerna med grillkrydda. Låt köttet vila en stund efter du tagit ut det ur ugnen, skär sedan upp filéerna i skivor och lägg upp dem snyggt på ett uppläggningsfat
Häll blandningen över kycklingen och grönsakerna. Blanda ihop sweet chilisåsen med sojan. Tillsätt grönsakerna och woka eller stek ytterligare cirka 5 minuter. 600 g kycklingfilé. 600 g kycklingfilé 2 msk matolja 500 g wokgrönsaker 2 msk sweet chilisås 4 msk soja Grädde
Skär en skåra/ficka längs medkycklingfiléernaoch peta in fyllningen. Helstekta små potatisar passar toppen till men allt blir ännu bättre med frasig kapris ochrostade tomater
I kylskåpet hade jag bara "gamla" potatisaroch inte kände jag för att åka till affären och handla så det fick bli kraschad potatis till kolgrillad entrecôte som serverades med gräddstekta färska kantareller också
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.