Även det enklaste brödet kan smaka så otroligt gott – särskilt när det kommer ut direkt från ugnen. Servera med exempelvis en smakrik ost och en kopp te
Det här knådfria matbrödet är riktigt enkelt att baka, kruxet är väl mera att få till det med tiden då brödet ska jäsa i två längre omgångar, plus minst en halvtimme på plåten innan gräddning
Börja med att koka upp gröten. Rör ner resterande degvätska i och låt stå tills det är fingervarmt. Vad man har för degvätska beror på vad jag har hemma
ca 16 dl vetemjöl + lite extra till utbakning. ca 16 dl vetemjöl + lite extra till utbakning. Eftersom det var ganska tråkigt väder igår så passade jag på att vara inne och baka lite matbröd
Lägg i alla ingredienser i bakmaskin men börja med vätska och smaktillsatser, därefter mjöl och till sist torrjästen om bakmaskinen är satt på "timer" över natten
Ingredienser läggs i maskinen, med vätskor först. Kör program 3 (Fullkorn) 1000 g. Brödkryddor finns färdigt i butik (fänkål, anis och kummin) 350 ml Vatten