4-6 port 1 lax eller regnbågsfilé, ca 1,5 kg Grovt salt Smält smör Citronpeppar dill Sås. 3 dl vispgrädde Majonnäs, efter smak Vitlök, pressas Halv citron, saften salt o peppar Strö ut grovsalt i en långpanna, ca 0,5 cm tjockt, lägg laxfilén med
4 900 g fast potatis 150 g haricots verts Torsk 600 g vit fisk salt och peppar 2 dl crème fraiche 1/2 fiskbuljongtärning 1 dl vatten 1 ask färsk gräslök (à 20 g) 1 citron Till servering 1/2 cosmopolitansallad Lägg till i inköpslistan
Bred 1 msk senap över oljan och lägg på fisken. Riv 4 bitar aluminiumfolie (du kan behöva 2 bitar till varje paket), och pensla med lite olja i mitten på arken
Den här fiskrätten är inte särskilt märkvärdig i sig, men såsen gott folk. Själva fisken ugnsbakas bara med lite flingsaft och pressad lime på låg ugnsvärme