Fisk

Fisk

  • 14 Recept
Kokt torsk med äggsås

Kokt torsk med äggsås

1Kokt torsk5 dl fiskbuljong, utspädd 600 g torskfilé 0,5 tsk salt 2 msk persilja, hackad. Äggsås1 ägg 1,5 msk vetemjöl 3 dl mjölk 2 krm salt 0,5 krm vitpeppar
Ugnsbakad lax

Ugnsbakad lax

Lägg laxen i en smord ugnsfast form och krydda med salt och peppar. Tillaga i ugnen i 10 minuter. Vispa grädden och blanda med crème fraiche, senap och dill och bred över laxen
Lax i kokosmjölk med bulgur

Lax i kokosmjölk med bulgur

Lax i kokosmjölk. 13 msk olja. 2 vitlöksklyftor. 2 tsk sambal oelek. 1 stor röd lök. 4 styckfrysta laxfiléer. 1 zucchini
Kokt torskrygg med hackat ägg, skirat smör och pepparrot

Kokt torskrygg med hackat ägg, skirat smör och pepparrot

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Torsk 600 gram torskrygg 1 krm salt 1 krm svartpeppar 1 l vatten 3 msk fiskfond 1 ark aluminiumfolie Tillbehör 700 gram potatis(ar) 1 krm salt 2 st ägg 100 gram 100 gram pepparrot 150 gram sockerärtor 200 gram frysta gröna ärtor Köp receptet Näringsvärde Kcal
Janssons frestelse – grundrecept

Janssons frestelse – grundrecept

1 gul lök. 11 msk Arla® Svenskt Smör. 1750 g potatis. 1100 g ansjovisfilé. 12 dl Arla® vispgrädde. 11 dl Arla® mjölk
Lax i ugn

Lax i ugn

Lägg fisken i en smord form och krydda med salt och peppar. Blanda grädde, fond och dill, och häll över fisken
Janssons frestelse

Janssons frestelse

En krämig Jansson måste finnas på julbordet. Passar också på påskbordet eller till nattamat. För att fördjupa smakerna använder jag lite orökt kaviar som smaksättare
Laxpaket i ugn med citronsmör

Laxpaket i ugn med citronsmör

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg smöret i en bunke. Blanda i strösocker, hackad citronmeliss, skal och saft från citronen
Torsk med nudelwok

Torsk med nudelwok

Jag har aldrig förr lagat fisken på detta sätt och resultatet blev riktigt gott. När grönsakerna har fräst färdigt så kan du lägga tillbaka fisken i pannan och blanda