Tänk att det kan vara så himla trevligt med lite kräftskiva, västerbottenpaj och bubbel. Vi köpte med oss lite havskräftor och räkor, fixade en västerbottenpaj utan pajskal som jag hade med mig och bjöd på
Gör först pajdegen. Arbeta ihop till en pajdeg. Häll av fettet, annars blir pajen för blöt. Tillsätt den rivna osten och den strimlade skinkan och rör ihop allt till en smet som du sedan häller i pajskalet
Fördela osten i pajskalen och häll äggstanningen ovanpå. färdiga pajerna med lite. Värm ugnen till 200 grader och förgrädda pajskalen i 8 minuter. Grädda pajerna i 30–40 minuter eller tills fyllningen fått fin färg och stannat. 4 st färdiga portionspajsskal
Häll blandningen i pajskalet. Servera pajen ljummen. Tryck ut pajdegen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Nagga pajbottnen och förgrädda pajskalet mitt i ugnen, ca 10 minuter. Grädda pajen i nedre delen av ugnen, ca 25 minuter
Igår kväll provade jag att för första gången göra en LCHFpaj. Jag har tidigare gjort pajer med äggbotten men nu hittade jag på ett eget recept på LCHF vänlig pajbotten
Jag har länge suktat efter en Brie-paj och nu jag gjort en. Jag har inspirerats av matkärleks recept på liknande paj "Lottas godaste LCHFpaj" men har ändrat en hel del