Bakning

Bakning

  • 13 Recept
Toscakaka

Toscakaka

Så här gör du. Close. Bra att veta när du ändrar antalet portioner. Detta recept är gjort för 10 bitar portioner
Citronkaka med maräng

Citronkaka med maräng

Ljuvligt fluffig, söt och syrlig. En synnerligen smaskigt god finkaka. Smaksatt med lemoncurd och med mjuka vågor av söt maräng
Vaniljbullar – recept på extra saftiga bullar

Vaniljbullar – recept på extra saftiga bullar

Så här gör du. 50 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Smula jästen i en stor bunke. Mät upp mjölet. Smält smöret i en kastrull, häll på mjölk och se till att det blir fingervarmt
Saftiga lussekatter

Saftiga lussekatter

Nu ska du få mitt absolut bästa recept på Lussekatter. Dessa misslyckas jag ALDRIG med och de blir verkligen sååå saftiga och fluffiga
Gunillas knäckiga äppelkaka i långpanna

Gunillas knäckiga äppelkaka i långpanna

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret lägg i havregrynen och låt stå att svälla en stund. Skala och skiva äpplena under tiden, 0,5 cm tjocka blir bra
Knäckig äppelkaka i långpanna

Knäckig äppelkaka i långpanna

Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret och blanda ner havregrynen, låt svälla en stund. Skala och skiva äpplena och blanda dem med kanel och strösocker, låt ligga och marinera en stund
Uppdaterat recept: Äppelmuffins

Uppdaterat recept: Äppelmuffins

Mät upp smör och strösocker i en bunke och låt stå framme i rumstemperatur så att smöret blir rumsvarmt
Äppeltosca á la Tareq Taylor

Äppeltosca á la Tareq Taylor

Äppeltosca1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker luftigt. Blanda i mjöl och vaniljsocker och rör till sist i det smälta smöret
Jordgubbskaka till fikat

Jordgubbskaka till fikat

Idag kom barnens sysslingar till Gökhult och jag bakade en kaka till fikat. Nu är vi på landet och de ingredienser som finns är de som finns, om man säger så
Vinbärskaka med havreknäck

Vinbärskaka med havreknäck

Jag är inte någon småkaksälskare direkt då jag ofta finner dem alldeles för söta och mjöliga. Jag har dock länge varit på jakt efter ett recept på en hård kaka som jag ofta fick hos min farmor, en kaka som nästan var godast att äta direkt från frysen