Så här gör du. 50 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Smula jästen i en stor bunke. Mät upp mjölet. Smält smöret i en kastrull, häll på mjölk och se till att det blir fingervarmt
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret och blanda ner havregrynen, låt svälla en stund. Skala och skiva äpplena och blanda dem med kanel och strösocker, låt ligga och marinera en stund
Äppeltosca1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker luftigt. Blanda i mjöl och vaniljsocker och rör till sist i det smälta smöret
Idag kom barnens sysslingar till Gökhult och jag bakade en kaka till fikat. Nu är vi på landet och de ingredienser som finns är de som finns, om man säger så
Jag är inte någon småkaksälskare direkt då jag ofta finner dem alldeles för söta och mjöliga. Jag har dock länge varit på jakt efter ett recept på en hård kaka som jag ofta fick hos min farmor, en kaka som nästan var godast att äta direkt från frysen