8 1/4 dl semper Glutenfritt Mjöl. Rör eller vispa fettet och sockret mjukt. Tillsätt ägget. Blanda i de torra ingredienserna och arbeta samman till en deg
Ett snabbt recept till som passar om du får oväntat besök. Om du inte har krossade kakaobönebitar så kan du slänga i hackade nötter, kokos eller cornflakes
Här är ett glutenfritt recept på dem och det smakade nästan precis som de gjorde förr. Har länge varit sugen på de chokladsnittar som mamma och mormor gjorde när jag var liten
5 dl strösocker 1 msk vaniljsocker 50 g valfritt margarin/smör (carlshamns mjölkfria margarin eller vanligt smör) 1 dl komjölk/ rismjölk/ havremjölk-grädde 1,5 dl majsmjöl2 dl lailas gula mjölmix (naturligt glutenfritt) 3,5 tsk bakpulver 1 st nypa salt skal av 1 citron1 näve frysta hallon Kokosflingor att använda som ströbröd200 grader i 45 minuterHäll vattnet i en kastrull och strö över fiber husken. 2 dl lailas gula mjölmix (naturligt glutenfritt) 3,5 tsk bakpulver 1 st nypa salt skal av
De är förstås - som nästan allt glutenfritt bröd - allra godast helt färska, så frys in de bullar som inte ska ätas genast, och tina och fräscha upp dem i micro eller ugn
Nya kakor för ett kakmonster. De här blev VÄÄLDIGT goda. De åkte ner i magen i en väldig fart. Man kan äta dem direkt från frysen också, sånna kakor gillar jag
Här har vi 2 av mina favoritfyllningar samt recept på vanligt och glutenfritt pirogbröd. Blanda ihop de torra ingredienserna och slå på de blöta och arbeta ihop till en smidig deg (bakar du glutenfritt ska du använda knogarna på elvispen och knåda i 4-5 minuter)
För 8-10 lagga personer. Våfflor för allergiker. Ingredienser 3 ½ dl glutenfri fin mix 1 tsk bakpulver 1 tsk socker 2 ½ dl havrebaserad dryck 2 ½ dl kallt vatten ½ dl mjölkfritt flytande margarin Gör så här 1
Ikväll har jag för första gången gjort glutenfria våfflor. Den store sonen blev väldigt nöjd över att kunna njuta av våfflor även i fortsättningen, trots att han fått gluten