Bröd o bullar ?

Bröd o bullar ?

  • 17 Recept
Vetebullar med vanilj

Vetebullar med vanilj

Hembakta bullar måste vara det godastesom finns. Bullformarna har blivit enormtstoraoch jag tycker det är bättre att ta två istället för en jättestor särskilt när barnen oftast bara orkar en
Grovt bröd i lergryta

Grovt bröd i lergryta

Har haft en lergryta, en Römertopf stående i skåpet i många år utan att den har kommit till användning, har aldrig kunnat bestämma mig för om jag vill ha den till brödbak eller till matlagning
Kesellafranska

Kesellafranska

Forma runda bullaroch rulla dem i lite mjöl. Häll över det fingervarma vattnet och rör om så att jästen löses upp
Godaste matbrödet

Godaste matbrödet

Ett supergottoch relativt lättbakat bröd med en härlig konsistens. Det här brödet lever verkligen upp till sitt namn
Saftigt matbröd

Saftigt matbröd

Tvinna längderna två och två till samma längd sombrödformarna. Smula ner jästen i mjölken och tillsätt sirap, salt och lite mjöl i taget
Rågbröd

Rågbröd

Runda råglimpor denna gången. Lite bröd igen. Äldsta dotternsfavorit. Gör fyra runda bröd. 1/2 dl olivolja. 1 1/2 msk brödkryddor. 4 dl ekologiskt rågmjöl (Saltå). 1/2 dl olivolja. 1 1/2 msk brödkryddor. 4 dl ekologiskt rågmjöl
Morotslimpa med linfrö och havregryn

Morotslimpa med linfrö och havregryn

Hur smidigt som helst och helt perfekt om man vill bjuda på nybakat bröd till frukosten. Den här morotslimpan är en jättegodoch lättbakat limpa som jag gärna bakar fler gånger
Kalljäst långpannebröd

Kalljäst långpannebröd

Serverade nybakat bröd till frukost idag. Gjorde degen och bakade ut den igår kväll, plastade in och lät den sedan nattjäsa nere i matkällaren, (eller i kylskåp om plats finnes)
Urgoda tekakor

Urgoda tekakor

Åh de är ju inte så roligt att köpa bröd i butiken på söndagar då de inte får leverans på helger så är de ofta väldigt dåligt utbud ochtorrtoch ibland till och med mögligt
Pitabröd (glutenfritt)

Pitabröd (glutenfritt)

Smula ner jästen i en bunke och rör ut den med det ljumma vattnet. Lägg över bröden på den heta plåten med hjälp av en stekspade