Dagens grönsak är ingen grönsak – för svamp är ju svamp. Men nu är det svamptider och det är härligt att njuta av frästa kantareller och andra svampar till förrätter och andra smårätter
Nu blir det ytterligare ett recept taget ur en av Hemmets Journals matkalendrar. Jag tycker det är så roligt att provlaga nya rätter ur de två matkalendrar jag hittills har införskaffat mig (jag köper dem av grannbarnen som säljer jultidningar)
4 portknappt 1 kg squash, både gul och grön2 st vitlöksklyftor2½ dl matlagningsgrädde½ dl färsk timjan, grovt hackad1-2 dl riven parmesanostSalt och pepparSkär squashen i skivor och sedan i bitar
Ända sedan jag såg ett av de första programmen av Hugh Fearnley-Whittingstalls vegomatserie Det goda livet, då de lagade en slags dip av gröna ärtor på River Cottage, blev jag inspirerad av det och ville själv testa
Jag vet att du kommer att älska det här receptet. Taget direkt från UnderbaraClara (UC blogg). Jajaja, well well, nå, nå, så, så jag har ändrat liite i receptet för att få bättre samvete
När zuccinisäsongen kommer igång får man nästan FÖR mycket skörd. Jag är ständigt på jakt efter vegetariska rätter som är så goda att man inte saknar kött eller fisk
Skala och finriv morötterna, hacka löken. Blanda ihop allting ordentligt till en sammanhållen färs. Forma biffar (blir på satsen ca 8-10 stycken) och genomstek knapriga på medelvärme i stekpanna med rapsolja
Någon sa att det är trist med vegobiffar och vegobullar eftersom de inte smakar som kött, men som jag ser det är det inte meningen att de ska smaka kött
Ett perfekt tillbehör till en vegobiff eller liknande. Det här är så enkelt och så gott. En rätt som verkligen förtydligar begreppet "Less is more" På bilden är det nykokta Apache-potatisar som svalnat och tryckts ut på en oljad plåt