Idag bakar jag utan gluten inför nästa helgs födelsedagsfika. Bland annat har jag bakat kanelbullar. En liten, liten tendens till att vara "gummiaktiga", om man vet om att de är bakade utan gluten, men smakar precis som vanliga kanelbullar
Glutenfri kladdkaka. 2016-05-23, 20. 27. En kollega ville att jag skulle baka lite glutenfritt till ett kalas dom skulle ha och det tycker jag är kul, en utmaning så självklart sa jag ja
Ingredienser Portioner. 30 bullar 50 g jäst 150 g smör eller margarin 2 påsar saffran (à 1/2 g) 2 dl socker 5 dl mjölk 250 g kvarg (1 %) 1/2 tsk salt 1 ägg ev 1 1/2 dl russin ca 16 dl vetemjöl (16 dl motsvarar 960 g) Till pensling ägg Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Jag är inte någon "tårt-person". Sedan jag var liten så har jag inte varit så superförtjust i just klassiska gräddtårtor, ser de mest som ett nödvändigt ont
En ljuvlig paj med extra allt. Pajen har jag gjort på en cookie botten istället för pajdeg. Fyllningen består av salt kola, chokladtryffel och Italiensk maräng
Rör ihop smör, sirap, kryddor och socker. Vispa grädden lätt och rör i lite i taget. Blanda lite av mjölet med bikarbonat och tillsätt tillsammans med det mesta av mjölet
Tuppkaka. Hej. Idag gjorde jag en Tuppkaka till fikat, passade ju bra nu i påsktider. Den går snabbt att göra och innehåller bara några få ingredienser som man oftast har hemma