Jag och bakad cheesecake är ganska färdiga med varandra efter den snygga mardrömscheesecaken med ombre-effekt och jag vet inte vad, som bakades för två helger sen
Smörj och mjöla en form. Dra av grytan med varmt smör från plattan och rör ner hälften av chokladen. Tillsätt resten av de torra ingredienserna och rör om
Här kommer ett tips till alla Dumleälskare och vem gillar inte Dumle. Jag gjorde en botten av chokladfyllda digestivekex och ställde Dumlekolor som ett staket runt formen och fyllde sedan på med cheesecakesmet smaksatt med Dumle
Ena stunden är det vårvarmt och solen skiner och nästa morgon vaknar man till ett mindre snöoväder. Efter ljusa kvällar, blåsippor och tussilago, fågelkvitter och den där känslan av att man har allt framför sig, allt börjar om på nytt
Vispa grädden, inte för hårt och blanda med philadelphiaost, florsocker och saffran. Du behöver250 g pepparkakor100 g smält smör5 dl vispgrädde200 g philadelphiaost1 msk florsocker1 g saffranGör såhärSmula sönder pepparkakornaoch blanda med smöret. 250 g pepparkakor
Du får nog hjälpa till och putta ner kakorna ibland. Chokladiga med en lagom hint av oreo-smak och sen den underbar kladdiga mjölkchokladganachen (den blev kanske lite för rinnig/kladdig, om man vill ha den lite fastare så kan man minska mängden grädde till ganachen)
Sitter med ritningar utsprida över hela matbordet och ritar. Men nu tar jag en liten paus och ska uppdatera här med receptet på de ljuvliga cookies som ni kanske såg tidigare idag på instagram