4 2 burkar tonfisk (à 185 g) 1/2 purjolök 4 port gnocchi 250 g broccoli 1 msk olja 1 dl vispgrädde 1 dl mjölk 130 g soltorkade tomater tapenade salt och peppar 250 g körsbärstomater Lägg till i inköpslistan
Oh, denna ljuvliga årstid. Vilka dagar vi har haft den sista veckan. Helt underbart. Grillen går för fullt och igår kväll grillade jag en stor laxbit på grillen med indirekt grillning
Däremot ett jättegott lunchtipsIngredienser för 4 personer120 g äggnudlar1 fiskbuljong4 portionsbitar lax, i små bitar200 g morötter, strimlor200 g purjolök, strimlad1-2 vitlöksklyftor, pressad2 tsk ingefära2 tsk limeskal4 msk sweet chilisås2 msk ostronsåsHackad färsk korianderGör så härSätt på vattnet till nudlarna och lägg i en fiskbuljongtärning. 1 fiskbuljong
I helgen gjorde jag denna asiatiska lax. Det var såå gott så jag satt och njöt av varje tugga. Laxen blev perfekt och bara föll isär och smälte i munnen
Denna vecka tänkte jag köra en temavecka här på bloggen. Temavecka lax närmare bestämt. Kommer att bjuda på några av mina laxfavoriter som lagas ofta här hemma så häng gärna med
I måndags lyxade vi till det med att grilla och dricka lite rosé ute på innergården efter jobbet. Älskar att även vardagarna på sommaren blir så mycket härligare om det råkar vara bra väder
Gör såhär. Värm ugnen till 200°. Tvätta och strimla purjolöken. Lägg purjolöken i botten av en ugnsform. Skär laxen i portionsbitar, ta bort skinnet, och lägg över purjolöken
Sätt ugnen på 200 grader. Skala och dela löken, skrubba rotfrukterna. Dela rotfrukterna i grova bitar. Lägg rotfrukterna och löken i en ugnsform, ringla över honung och olivolja, salta och peppra
De ville ha receptet på denna gratinerade fisk som serverades till lunch på jobbet i veckan. Det är en vanlig vitfisk, i detta fallet en torskrygg som läggs på en bädd av diverse rotfrukter och som får sällskap av en härligt krämig sås med en svag hetta