Förrätter

Förrätter

  • 161 Recept
Pauls friterade lökringar

Pauls friterade lökringar

4 gula lökar 1 dl vetemjöl 0,5 dl masecamjöl (eller maizena) ev 2 msk potatismospulver 2 dl vatten (gärna kolsyrat) 2 dl pankoströbröd 0,5 krm cayennepeppar neutral olja, för fritering flingsalt
Tartar av salmalax

Tartar av salmalax

Skär gurkan på längden i fyra bitar. Skrapa bort kärnorna med en sked. Skär resten i små tärningar, blanda med citronsaft, vinäger,  strösocker  och salt och låt stå en stund
Kavring med räktopp

Kavring med räktopp

Hacka räkor och ägg grovt. Blanda med crème fraiche, dill, pepparrot och citronsaft. Smaka av med salt och peppar
Koreansk råbiff med majo

Koreansk råbiff med majo

600 g nötytterfilé. 3 salladslökar. 4 klyfta vitlök. 100 g glasnudlar. 2 päron (conference eller nashi). 0,5 msk rostade sesamfrön (gärna chilirostade)
Festligt till påsk

Festligt till påsk

Här kommer några goda tips inför påskhelgen. Börjar med en rackarns god räktårta. som passar som ensamrätt, förrätt eller som en del av en buffé
Pilgrimsmusslor à la Provencale

Pilgrimsmusslor à la Provencale

2 msk olivolja. 11 liten lök, finhackad. 1560 g tomater, skalade, urkärnade och tärnade. 11 msk olja. 13 msk osaltat smör
Pelle Janzon, Kråkes recept

Pelle Janzon, Kråkes recept

Skär oxfilén tunt med en vass kniv. Skala och hacka löken och klipp gräslöken. Stek eller rosta brödet. Lägg köttet på brödet och klicka på lite löjrom i mitten
Pelle Janzons tigerbiff

Pelle Janzons tigerbiff

Banka ut oxfilébitarna mellan två ark plastfolie så tunt det går. Man ska nästan kunna se genom köttet
Kavring med räktopp

Kavring med räktopp

Hacka räkor och ägg grovt. Blanda med crème fraiche, dill, pepparrot och citronsaft. Smaka av med salt och peppar
Chilifräst scampi på levain

Chilifräst scampi på levain

Om några minuter är det middag. Solen har visat sig mest hela dagen. Här har det badats, motionerats, solats och avnjutits sillunch med iskall dryck under markisen nere vid poolen
Prosciuttolindad pilgrimsmussla med citron- och persiljesmör

Prosciuttolindad pilgrimsmussla med citron- och persiljesmör

Underbar förrätt. 4 pers. 8 körsbärstomater på kvist. pilgrimsmusslor hur många ni nu vill ha. prosciutto (halverade), olivolja (extra Virgin), 3 msk smör, 2 vitlöksklyftor (finhackade), 1 msk rivet skal & 1 msk saft från 1 citron, 1 handfull persilja (finhackad), några blad rucola, salt och peppar
Pilgrimsmusslor med mangosalsa

Pilgrimsmusslor med mangosalsa

1 Blanda mango, chili och koriander i en skål. Blanda i olja, vinäger, lite salt och peppar i mangosalsan
Sesampanerade pilgrimsmusslor asian style

Sesampanerade pilgrimsmusslor asian style

Sesampanerade pilgrimsmusslor asian style. Ikväll har vi ätit de här goda pilgrimsmusslorna som förrätt och det blev hur gott som helst
Pilgrimsmusslor med avocado- & mangosalsa

Pilgrimsmusslor med avocado- & mangosalsa

Här kommer en snabb, enkel och smakrik förrätt jag testade för någon vecka sedan. Den gjorde succé då gästen är överförtjust i både mango och chili
Smörstekta pilgrimsmusslor

Smörstekta pilgrimsmusslor

Den här förrätten kan vara den godaste jag någonsin ätit, pilgrimsmusslorna nästan smälter i munnen och får en fantastisk smak av smöret med lök, vitlök, chili, och persilja