Skala och skär ner alla grönsaker i mindre bitar, utom vitlöken som du bara krossar lätt med kniven. Tillsätt vinägern och sockret i det kokande vattnet och låt sockret lösa upp sig
Hur underbart är det inte att njuta av egen syrad gurka på Ryskt vis med smetana och honung. Råkar du snubbla över ett par kg importerad Västeråsgurka nu under senhösten (vilket torde vara ganska svårt) så hittar du receptet på syrad gurka här
Smaka av med vegeta och svartpeppar. Lite vegeta och malen svartpeppar. Servera biffarna och såsen med kokta sötpotatis (eller vanliga kokta potatis) och lite lingon
100 g Karl Johan svamp, färsk eller motsvarande torkad 200 g trattkantareller 5 dl grädde 2 dl mjölk 3% 3 st schalottenlökar 1 msk vitvinsvinäger 1 dl hönsbuljong ½ msk soja salt/peppar smör till stekning Finhacka löken och svetta den i en. 200 g trattkantareller
Blanda med köttet och smaka av med salt och peppar. Ringla olivolja över brödet och rosta i ugnen. Lägg köttblandningen ovanpå och garnera med persilja och cocktailkapris
Vänd ner de övriga ingredienserna till råbiffen i köttet och smaka av med salt och peppar. Receptet på den här råbiffen har de hittat i GP tror jag, och det kommer ursprungligen från restaurang Aquavit i NYC
Lax, rödbetsbiffar medtrattkantarelleroch yoghurtdressing. När rödbetorna är klara, skölj de i kallt vatten och gnugga sedan bort skalet med vanligt hushållspapper
Slå av pastan och blanda ner den i svampen medan den är al dente. Den suger då åt sig av vätskan, späd eventuellt med mer vätska om det blir för stabbigt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.