Köttet blev ju galet gott och framförallt mört. 2 st köttbuljongtärningar. Och låt koka i ca 3 h så att köttet blir mört och fint. ca 6 timmar Kött. 2 st köttbuljongtärningar
(Här kommer receptet på torskryggen jag gjorde förra helgen. Mums vad gott det blev. ). Lagom till helgen tänkte jag ge er lite middagsinspiration kanske en lördagsmiddag då man vill göra det lilla extra i köket
Putsa köttet fritt från senor. Gnid in köttet med ingefära, kryddpeppar, salvia, salt och peppar. Bryn köttet runt om så att det får färg i några minuter
Inget julbord utan kryddpeppriga köttbullar och i år har jag upptäckt smaksättning med ansjovis. Det är en sorts sälta som ”lyser” igenom och ihop med kryddpepparen och gör köttbullarna till just julköttbullar
Lägg havregryn, potatismjöl, mjölk och fond i en skål. Rör om och låt svälla i 10 minuter. Skala och hacka löken och fräs i en stekpanna med 1 msk smör tills den blir mjuk och börjar ta färg
Blanda honungen med chili och kryddor och gnid in köttet med kryddblandningen. Plåten med rotfrukterna kan gärna vara inne i ugnen samtidigt som köttet
Sätt in köttet i ca 1–1 ½ tim på 200° i ugnen, köttet ska få en innertemperatur på ca 75°. 5 msk Bong Touch of Taste Kalvfond eller Bong Touch of Taste Ekologisk Köttfond
Lägg köttet i botten på en ugnsfast form. Lite vardagslyx måste det finnas tid till. Här är en riktigt god gratäng som man kan få lite hetta i om man vill
Putsa köttet och salta och peppra. Skiva köttet och lägg ovanpå, köttet är inte riktigt genomstekt än. Häll lite av såsen över köttet och smula över resten av osten