Förutom romansalladen så brukar vi ta i lite andra ingredienser också och ikväll blir det lite gröna ärtor, tomater, färsk lök och majs som hamnar på tallriken
När vi hade kalas i helgen och det bjöds på fläskfilé i porterssås och hasselbackspotatis, så gjorde jag en lök och äpplemarmelad som serverades som tillbehör
Efter att ha ätit ramslökshollandaise som tillbehör till varannan måltid de senaste veckorna (varannan med ramslökspesto såklart) kände jag idag för att variera mig
Jag har kokat rödlöksmarmelad. Skala lökarna, dela dem på mitten och skiva löken tunt. Smält smöret i en stekpanna och lägg i löken, låt detta steka en stund
Detta rödlökssmör är så gott. Eller testa att göra vanliga köttfärsbiffar, blanda i lite rimmat sidfläsk och servera med en rödvinssky och detta rödlökssmör
Vispa i vattnet och det avsvalnade löksmöret. Lökvåfflor med stekta champinjoner 5 st. 1/2 gul lök. Bryn finhackad lök gyllenbrun i smöret, peppra och salta (1/2 krm). Lökvåfflor med stekta champinjoner 5 st. 1/2 gul lök