Mina favoriter

Mina favoriter

  • 6 Recept
Mina favoriter
Kantarellpaj med västerbottenost

Kantarellpaj med västerbottenost

Pajdegen. 3 dl vetemjöl. 125 g kylskåpskallt smör. 2 msk kallt vatten. Fyllningen. 1 dl hackad lök. 200 g kantareller (ca 1 L)
Kantarellpaj

Kantarellpaj

Pajdeg. Mixa mjöl, smöret i bitar i en matberedare med kni-ven monterad till en smulig massa. Tillsätt vattnet och kör tills det bildas en degboll
Skördetid - Kantarellpaj med chèvre

Skördetid - Kantarellpaj med chèvre

Pajskal, ca 20 cm. 2 dl förvällda kantareller. 2 rejäla skivor chèvre. 3 ägg. 2 dl mjölk eller grädde. Fördela svampen jämt i pajskalet och smula över osten
Goda lammfärs biffar

Goda lammfärs biffar

skala och finhacka lök och vitlök, rensa paprikan och finhacka den. Blanda ihop lök, vitlök och paprika med kryddorna och lammfärsen för hand eller med degkrokar
Baconlindad köttfärsbiff

Baconlindad köttfärsbiff

Skala löken och riv den fint ner i färsen. Arbeta lök, vatten, salt och peppar till en smidig färs. Sätt ugnen på 200°
Laxfilé i ugn

Laxfilé i ugn

Blanda ihop grädde / creme fraiche/ dill / chilisås / rom / finhackad rödlök, krydda efter smak med salt och rosépeppar, låt gärna stå och dra till sig en bra stund