Med en sallad till och varför inte ett glas rött känns inte höstmörkret så betungande. En personlig favorit som passar bra som förrätt eller när man inte vill äta så mycket är Chèvre Chaud – gratinerad getost på toast
Med en sallad till och varför inte ett glas rött känns inte höstmörkret så betungande. En personlig favorit som passar bra som förrätt eller när man inte vill äta så mycket är Chèvre Chaud – gratinerad getost på toast
Mixa mjöl, smöret i bitar i en matberedare medkni-ven monterad till en smulig massa. Fräs svamp och purjolök i en stekpanna med smör tills vätskan kokat in
Fräs lök och svamp i smör tills vätskan kokat in, krydda med salt, peppar och timjan. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant ca 22 cm, nagga botten. Ta ut och låt pajen sätta sig 5–10 minuter innan du serverar med sallad
Jag tog också upp ett litet paket rökt skinka från frysen, och i kylen hade jag brysselkål som behövde lite sällskap, liksom osten vi köpte under skördefesten ”Ölands-ostenmed smak av calvados” helt otroligt god, men nu börjar den gå på sista versen som påläggsost
En paj med krämig svamp- och ostfyllning. - Läs hela inlägget här 3 dl vetemjöl. Pajdeg. 3 dl vetemjöl 1 tsk salt 125 g smör, kallt ca 2 msk vatten, iskallt Fyllning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.