1. lagret. Bred smör, strö över riven ost, hackad gul lök, bred ut gräddfilen. 2. a lagret. Skivade hårdkokta ägg, krydda med svartpeppar och majonäs över
Blåbär i frysen. Gör en paj. 6 portioner 125 gram smör 2 dl vetemjöl 2 dl havregryn 1 dl socker 2 msk muscovadosirap (eller annan valfri sirap) 4-5 dl blåbär 2 msk potatismjöl Häll ut bären i en pajform och strö över potatismjöl
500 g rabarber2 dl havregryn2 dl socker1 3/4 dl vetemjöl1/2 tsk bakpulver1/2 tsk vaniljsocker125 g smör1/2 dl vispgrädde1/2 dl ljus sirap Ansa och dela rabarberna i mindre bitar
Blanda alla ingredienserna förutom äpplena i en kastrull under omröring på en varm platta. När det är smällt och börja koka så ta bort kastrullen från spisen