Med tanke på att vissa i familjen inte gillar att äta fika för ofta får jag hejda mitt bakande och när vi väl fikar tillsammans blir det istället att vi köper något gott
Jag passar verkligen på att baka extra mycket med ingredienser som jordgubbar, hallon, rabarber etc. Här har vi en härlig och fin bärpaj där jag valt att ha både jordgubbar och hallon med
Fyll pajskalet med bären (stora jordgubbar bör skivas) och bred marängen ovanpå, alt. blanda ner bären direkt i marängsmeten och fyll sedan skalet med blandningen
Lägg bären blandat med potatismjöl i en pajform. Servera med vaniljvisp/ vispad grädde. Blanda ihop ingredienserna till toppingen och strö den över bären
Min paj är fylld med lemon curd, grädde och mycket bär. Tryck ut degen i en springform ca 24 cm i diameter med löstagbar kant. Nagga degen med en gaffel, låt vila ca 30 min i kylen
Eftersom jag tog lite ledigt idag passade jag på att bjuda på en smulpaj med björnbär från i somras. "smulorna" med mycket kokossmak och dessutom kokoschips för att förstärka kokossmaken som jag absolut inte har något emot
Lättgjord paj med både hallon och jordgubbar och ett täcke med knäckiga smulor på toppen. Jordgubbarna kan bytas ut mot blåbär och varför inte prova med svarta vinbär eller rabarber
Bärpajmed kvargfyllning. Och med det så önskar jag er alla en riktigt fin helg. 200 g Digestivekex krossas och blandas med ca 90 g smält smör. 3 dl vispad grädde blandas med 2-3 dl kvarg, 1/2 dl socker och en tsk vaniljsocker
Servera med vaniljsås, vaniljglass eller löst vispad grädde smaksatt med vaniljpulver. Så här sommartid är det ju trevligt att kunna använda grillen så mycket som möjligt
Detta receptet har publicerats här på bloggen tidigare men det tål att upprepas. När man inte vill stå i köket och baka dagen lång så är detta snabba recept guld värt
Jag har spenderat veckan i Helsingfors och jobbat med ett forskningsprojekt. De har tagit fasta på det här med nyttig fastfood och till mig stora förvåning kunde man köpa allt från rödbetshummus, quinoasallade, smoothies, avocado och chokladmousse - och såklart - i gröt i alla dess former till kilopris
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.