Lägg kycklingen i lergrytan. Lägg lergrytan i blöt minst 10 minuer. Sätt ugnen på 175 grader. Skär vitlöksklyftorna i tunnare skivor och peta in dem under skinnet på kycklingen
(Håll koll på att du inte får för mycket färg på bullarna)Lergrytebröd 1st jäs i lergrytan i ca 30 min innan den sätts in i kall ugn sätt på 200 gr och låt stå inne i ca 60-70 min. Men innan brödet läggs i lergrytan skall den stå i blöt ca 25 min sedan torkas ut och oljas in väl annars fastnar
Lägg lergrytan i blöt minst 20 minuter. Hacka gul lök och paprika i små bitar, och grovriv moroten. Häll av spadet från champinjonerna och blanda det med vatten till 4 dl
Den ska göras i en kinesisk lergryta, en så kallad sha guo. Jag brukar använda en vanlig tysk lergryta, men det får effekten att kokandet får ske i ugnen istället för på spisen (vilket den kinesiska varianten klarar)
Lägg över kött, lök och morötter i den avtorkade lergrytan. Lägg lergrytan i kallt vatten i minst 10 minuter. Sätt på locket och ställ in lergrytan i kall ugn, sätt värmen på 175 grader och låt grytan stå i ca 3 timmar
Bryn grytbitarna så de får färg och gör detsamma med löken, häll över i lergrytan (som legat i vatten i 30 min) och blanda ner kryddorna och den finhackade vitlöken och blanda väl