Krispig halloumi med persikosalsa och sojamajo 400 g halloumiost (eller stek- eller grillost) 1 ägg 1 dl vetemjöl 2 dl pankoströbröd 1 l rapsolja 3 dl svart ris 3 persikor 250 g körsbärstomater 1 kruka färsk koriander 1 färsk lök 1 röd chilifrukt 3 msk olivolja 0,5 limefrukt, saften www.koket.se
Blomkåls-och halloumibiffar med quinoasallad och vitlöksyoghurt Blomkåls-och halloumibiffar1 gul lök 200 g blomkål 200 g halloumiost 1 tsk rökt paprikapulver 1 dl ströbröd 2 ägg 0,5 krm chiliflakes smör, till stekning salt svartpeppar, nymalen www.koket.se
Frasig fetaost med krossad vitlökspotatis 800 g färskpotatis, kokt 4 msk olivolja 4 klyftor vitlök ev chiliflakes 3 dl grekisk yoghurt 10 cm gurka 1 klyfta vitlök, riven 1 msk olivolja salt peppar 3 förp fetaost (à 150 g) 3 msk vetemjöl 1 ägg, uppvispat 3 dl pankoströbröd olivolja, att steka i 4 tomater, i mindre bitar 15 cm gurka, i mindre bitar 1 rödlök, i tunna skivor 100 g kalamataoliver www.koket.se
Linsbolognese med pasta 1 gul lök 2 morötter 1 palsternacka 200 g champinjoner 1 msk olivolja 2 klyftor vitlök 3 dl torkade röda linser 4 dl vatten 1,5 grönsaksbuljongtärning 400 g krossade tomater 1 tsk torkad timjan 3 msk färsk basilika, hackad salt peppar 140 g pasta 4 msk parmesanost, riven www.koket.se
Den bästa vegetariska lasagnen I min hög med sparade recept, har jag hittat det här receptet på vegetarisk lasagne. Det fanns med i en tidning som hette Gott & grönt, som gavs ut för hundra år sedan Helena mitt i smeten