Sätt ugnen på 200 grader. Koka pastan. Strimla kassler och svamp. Ostsåsen. Rör ut mjölet i lite av mjölken. Koka upp resten av mjölken och häll i redningen
Tittar ni på Sveriges Mästerkock. Det gör jag. Imponerad av hur många duktiga amatörkockar det finns och hur alla vågar ställa upp trots blandad talang
Foto. Theres Lundén. Då var det dags för året första potatissallad med färskpotatis. I våra land har vi inte riktigt ännu börjat skörda vår potatis, men snart kan våra sommarpotatissallader enbart innehålla vår egen potatis
Jag återkommer gärna till fläskfilé när jag vill göra något festligt men ändå enkelt. Det är tacksamt att tillaga i ugn eller låta puttra i en gryta med en massa gott
Igår lagade vi till en så god fredagsrätt, som jag hittat hos min "bloggkollega" Remsan. Jag gillar verkligen den här typen av mat som består av stekt kött, som sedan får ligga och gotta sig i en sås i ugnen
Jag säger som Gert Fylking. ÄNTLIGEN. Äntligen har jag premiärlagat mat i vårt nya kök. -) Visserligen utan häll och rinnande vatten men med en ugn kommer man långt
Gör så här. Hetta upp smöret i en kastrull. Bryn kyckling och grönsaker tills det fått fin färg. Häll i vinet och senapen, rör om och låt det koka någon minut
Gör så här. Skär kycklingen i fina bitar och bryn den i oljan och lägg den sedan åt sidan. Bryn lök, vitlök, ingefära, salladslök, vattenkastanjer och paprika några minuter
Enkelt och ljuvligt. Lax och västerbottensost i fin kombo. 8 portioner 8 portionsbitar lax 200 gram riven västerbottenost 5 dl grädde 1 dl chilisås salt och peppar Lägg laxen i en form
I söndags var det dags för matlådefix igen och den här gången blev det en krämig kycklinggratäng. Snabbt, enkelt och gott - som vanligt när jag lagar mat alltså
Smula ner jästen i en degbunke och tillsätt äggen och vattnet. När jästen lösts upp tillsätt kaffebrödsmixen (spara ev lite till utbakningen eller använd annat glutenfritt mjöl)