Lägg i ett lager potatis, sedan lök, ansjovis och sedan resten av potatisen. 18-10 medelstora potatisar, cirka 3/4 kg. 1kala potatisen och skär den i tunna strimlor. 1Grädda i nedre delen av ugnen 45–50 minuter, tills potatisen är mjuk
Skala och koka potatisen nästan klar i lättsaltat vatten. Skär den kokta potatisen i skivor. Stek potatis, lök och vitlök i hälften av oljan i en stor stekpanna tills de blivit lätt gyllenbrun
Tweet Pin It Skriv utEfter midsommar fick vi en hel del färskpotatis över och för att inte föräta oss på bara potatis så gjorde vi en somrig potatissallad på det som blev över
Dela potatisen i bitar, rör ihop alla ingredienser till såsen. 1 kg kokt färskpotatis. Blanda med såsen. Gott till sommaren med något grillat kött till
Koka potatisen i lättsaltat vatten. Skiva potatisen och vänd ner i såsen. 1 kg färsk potatis. Låt ånga av. Blanda ingredienserna till créme fraichesåsen
Skala potatis, morötter och palsternacka och skiva dem i tunna skivor. Lägg potatis morötter, palsternacka, vitlök och lök i en kastrull och häll över mjölken och matlagningsgrädden
Krispigt rostad potatis med massa rosmarin, vitlök, flingsalt och masserad med olivolja. Så rostad potatis, sallad, lammstek i god marinad på soja, olivolja och valfria kryddor och örter såsom chili, paprikapulver, spiskummin, salt, svartpeppar, vitlökspulver, lökpulver