Min nya passion för "crispy chicken sushi roll" har nu gått in i en ny fas. Premiär var igår kväll när vi bytte vi ut den numera nästan traditionella fredagspizzan mot sushi-frenzy
Yakiniku är ett japanskt sätt att tillaga kött och grönsaker. Det här är en förenklad variant som består av tunnt skivat kött som får gotta till sig i en japansk marinad och sedan stekas hastigt i olja några minuter i en stekpanna eller wok
Blanda alla ingredienser utom sesamfrön och purjolök. Låt köttet marinera i 2–6 timmar. Hetta upp en wok eller stekpanna med lite olja och stek hastigt köttet på hög värme
Ja jisses, det här är nog bland det godaste jag har ätit. Asiatisk mat är verkligen gott och köket har sin speciella karaktär med söta och salta smaker som möts
Fantastiskt god och fräsch glasnudelsallad med räkor. Ljuvligt att toppa den med hackade nötter och om nu vill ha den matigare kan du servera vårrullar bredvid, jag har länkat till 2 goda vårrullerecept nedan
Som förrrätt serverade vi tre olika sorters sushi, med tonfisk, lax och nori. Sushiris1010 dl rundkornigt ris520 dl vatten1. Sushi i noriark24 noriark2 gurka, som skärs i långa tunna skivor3 pkt crabsticks1 klick wasabirisLägg ut noriarket på bordet
Vårrullar med sojadipp och jordnötsdipp Sushi i olika varianter med inlagd ingefära, soja och wasabi Het köttfärs med salladsblad Blandade melonsorter på spett med hackad basilika Vårrullarna närmast på det gula fatet
I löööv thaimat, sushi och annat japansk, kinabufféer, vietnamesiskt, mongoliskt. Jag vet inte vad det är med mig och asiatisk mat, men det känns som om det är jag på något sätt
Ingredienser Portioner. 36 degknyten 2 salladslökar 2 kinakålsblad (2 kinakålsblad motsvarar 1 liten pak soi) 1 1/2 cm färsk ingefära 250 g fläskfärs 1 msk soja 1 msk maizena majsstärkelse 1 msk vinäger, gärna risvinäger 2 tsk sesamolja 1 tsk socker 1 pkt vårrulle eller wontondeg tunna degblad som finns frysta i butiker med asiatiska produkter kinakålsblad till ångkokning Lägg till i inköpslistan
Idag är jag hemma med sjukt barn och igår lovade jag att vi skulle äta sushi till lunch. Jag trodde då att jag skulle ha bil för att åka och hämta sushi, istället fick jag öppna kylskåpet och göra egen
Igår gjorde jag något jag aldrigt lyckats med tidigare - jag gjorde sushi. Sushiris. Jag har kokat sushiris en gång tidigare och det var en totalflopp så nu när det var dags igen så läste jag på lite extra och hittade den här beskrivningen, som var riktigt riktigt bra och enkel