Sushi

Sushi

Grundrecept sushiris

Grundrecept sushiris

500 g sushiris 650 g vatten 100 g risvinäger 100 g mirin (sött risvin) 0,5 msk salt 0,5 citron, saften 75 g strösocker
Sushi heaven

Sushi heaven

Min nya passion för "crispy chicken sushi roll" har nu gått in i en ny fas. Premiär var igår kväll när vi bytte vi ut den numera nästan traditionella fredagspizzan mot sushi-frenzy
Variant på yakiniku

Variant på yakiniku

Ca 900g lövbiff1-2 msk röd currypasta2 tsk salt3 msk potatismjöl2 dl soya3 tsk socker3 vitlöksklyftor3 msk ingefäraWokgrönsakerPurjolökSesamfrönStrimla lövbiff tunt
Yakiniku

Yakiniku

Yakiniku är ett japanskt sätt att tillaga kött och grönsaker. Det här är en förenklad variant som består av tunnt skivat kött som får gotta till sig i en japansk marinad och sedan stekas hastigt i olja några minuter i en stekpanna eller wok
Yakiniku

Yakiniku

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Yakiniku 400 gram entrecôte 1 msk sesamfrö 50 gram salladslök(ar) 0,5 msk rapsolja Sås 2 msk vitlök 1 msk färsk ingefära 0,75 dl japansk soja 0,5 msk sesamolja 1 tsk sambal oelek 1 msk socker Tillbehör 3 dl jasminris 50 gram salladslök(ar) 180 gram böngroddar 1 kruka(or) färsk koriander 1 st lime 350 gram kimchi Köp receptet
Yakiniku med sesamfrön och purjolök

Yakiniku med sesamfrön och purjolök

Blanda alla ingredienser utom sesamfrön och purjolök. Låt köttet marinera i 2–6 timmar. Hetta upp en wok eller stekpanna med lite olja och stek hastigt köttet på hög värme
Gyoza, japanska dumplings from heaven

Gyoza, japanska dumplings from heaven

Ja jisses, det här är nog bland det godaste jag har ätit. Asiatisk mat är verkligen gott och köket har sin speciella karaktär med söta och salta smaker som möts
Glasnudelsallad med räkor

Glasnudelsallad med räkor

Fantastiskt god och fräsch glasnudelsallad med räkor. Ljuvligt att toppa den med hackade nötter och om nu vill ha den matigare kan du servera vårrullar bredvid, jag har länkat till 2 goda vårrullerecept nedan
Trerätters med japanska förtecken

Trerätters med japanska förtecken

 Som förrrätt serverade vi tre olika sorters sushi, med tonfisk, lax och nori. Sushiris1010 dl rundkornigt ris520 dl vatten1. Sushi i noriark24 noriark2 gurka, som skärs i långa tunna skivor3 pkt crabsticks1 klick wasabirisLägg ut noriarket på bordet
Yakiniku

Yakiniku

Näe. Nu får det sluta snöa. Jag vet inte ens om jag kommer att ta mig ut genom dörren för det har drivit så mycket
Schlagerfest igen..

Schlagerfest igen..

Vårrullar med sojadipp och jordnötsdipp Sushi i olika varianter med inlagd ingefära, soja och wasabi Het köttfärs med salladsblad Blandade melonsorter på spett med hackad basilika Vårrullarna närmast på det gula fatet
Sashimi och annat gott från havet

Sashimi och annat gott från havet

I löööv thaimat, sushi och annat japansk, kinabufféer, vietnamesiskt, mongoliskt. Jag vet inte vad det är med mig och asiatisk mat, men det känns som om det är jag på något sätt
Dumplings med tre såser

Dumplings med tre såser

vetemjöl. 1varmt vatten. 1kycklingbröstfilé. 1äggvita. 1flingsalt. 1salladslök. 1vitlöksklyfta. 1några droppar sesamolja (ca 1 krm)
Ångkokta dumplings

Ångkokta dumplings

Ingredienser Portioner. 36 degknyten 2 salladslökar 2 kinakålsblad (2 kinakålsblad motsvarar 1 liten pak soi) 1 1/2 cm färsk ingefära 250 g fläskfärs 1 msk soja 1 msk maizena majsstärkelse 1 msk vinäger, gärna risvinäger 2 tsk sesamolja 1 tsk socker 1 pkt vårrulle eller wontondeg tunna degblad som finns frysta i butiker med asiatiska produkter kinakålsblad till ångkokning Lägg till i inköpslistan
Dumplings med färs och ingefära

Dumplings med färs och ingefära

Ingredienser Portioner. 35 st Fyllning 3 blad kinakål 500 g fläsk- eller nötfärs 1 dl hackad salladslök 2 msk hackad ingefära 1 tsk salt 1 tsk strösocker 1 msk soja några droppar sesamolja 1 msk potatismjöl Dumplingdeg 3 dl hett/varmt vatten 7 dl vetemjöl 1 - ca 2 msk rapsolja (till stekning) Dippsås 4 msk japansk soja 3 msk strösocker 4 msk risvinäger 2 tsk riven, färsk ingefära 1 finhackad vitlöksklyfta 2 tsk sesamolja ev finhackad chili Lägg till i inköpslistan
Makirullar fyllda med krämig avokadoröra

Makirullar fyllda med krämig avokadoröra

Idag är jag hemma med sjukt barn och igår lovade jag att vi skulle äta sushi till lunch. Jag trodde då att jag skulle ha bil för att åka och hämta sushi, istället fick jag öppna kylskåpet och göra egen
Sushi på svenska

Sushi på svenska

Ledig lördag och dags för lite sen kvällsmat, då känns det härligt att lyxa till det hela med lite sushi
Sushi – makirullar

Sushi – makirullar

Vi gjorde egna sushirullar. När Stella och jag var på Lidl senast köpte vi ett sushikit med bambumatta, ris, sjögräsark och risvinäger
Sushi

Sushi

Igår gjorde jag något jag aldrigt lyckats med tidigare - jag gjorde sushi. Sushiris. Jag har kokat sushiris en gång tidigare och det var en totalflopp så nu när det var dags igen så läste jag på lite extra och hittade den här beskrivningen, som var riktigt riktigt bra och enkel