Hej på er,. Tänk att vi redan är inne i oktober, vilken härlig höst vi har. Här hemma frossar vi i härliga promenader, mat, frukt och goda drycker – det gäller att ta vara på varje säsong
Dags för måndag igen och meat-free Monday. Försöker ni äta vegetariskt/veganskt en gång i veckan. Det försöker vi och det är ju faktiskt enklare att komma ihåg det och få in vanan om man alltid gör det samma dag och därför är just ”meat-free Monday” så himla bra
Hej. Så var denna julhelgen nästan slut och imorgon väntar jobb igen. Känner mig inte överdrivet peppad för jobb just nu men det blir säker bra när man är på plats på kontoret imorgon
Här kommer några förslag på förrätter till nyårs. Dillpannacotta med räkspett3 gelatinblad1 ½ dl vispgrädde½ finhackad rödlök3-4 msk hackad dill1 ½ dl gräddfil2 ½ dl kesella1 msk citronsaftsaltvitpepparGarnering
2 pers. 1 stor skiva tonfisk ca 1,5 cm tjock, sesamfrö, szechuanpeppar som trots sitt namn ej är närbesläktad med vare sig chilipeppar eller vanlig peppar, utan tillhör vinruteväxterna och är närmast släkt med citrusfrukterna såsom apelsin och citron
Här kommer ett gott och snabbt middagstips. 3 - 4 portioner. 1 finhackad gul lök 1/2 röd strimlad paprika 1/2 strimlad gul paprika 1/2 strimlad grön paprika 400 gram kokosmjölk 1 tsk sambal oelek ( minska om ni inte gillar stark mat) 1/2 lime 2 burkar