I dag skapade jag, en för mig ny rätt – Carbonara al forno, ett mellanting av Carbonara och lasagne. En krämigt god skapelse som jag tänker unna mig fler gånger
Ingredienser Portioner. 4 900 g potatis 1 gul lök 2 vitlöksklyftor ca 500 g nötfärs 1 tsk salt 1 krm peppar 1 tsk timjan 1 tsk oregano 100 g fetaost 1/2 dl vatten 1 gurka 1 dl matyoghurt 4 tomater 1 tsk rödvinsvinäger 1 tsk olivolja 1 förp persilja Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
4 kycklingfiléer. 150 g ädelost. 11 msk soja. 11 tsk dragon. 12 ½ dl mellangrädde. 11 tsk krossad rosépeppar. 14 kycklingfiléer 50 g ädelost 1 msk soja 1 tsk dragon 2 ½ dl mellangrädde 1 tsk krossad rosépepparSkär en ficka i filéerna och fördela osten i dem
Skala och hacka löken. Fräs färs och lök i en stekpanna med smör. Rör i tomatpuré och fräs en minut. Häll i grädde, vatten, fond och crème fraiche och koka i 10 minuter
Det kallar jag vardagslyx, det. — Jag tyckte väl att det luktade skog i köket. sa Daniel när han upptäckte svampen som låg i plastbunken för att svälla