Ta ut långpannan och slå på köttfärssåsen över omeletten. Köttfärsomelett i långpanna4 port4 ägg1 dl gräddepizzakryddaörtsalt eller salt400 g köttfärssås ELLER400 g köttfärsPiffi allkryddavitlök0,5 köttbuljongtärningpeppar2 dl riven Västerbottenost1 dl grädde0,5 dl creme fraichepizzakryddasalt och pepparett gäng cocktailtomaterBlanda ägg, grädde, pizzakrydda och örtsalt
Jag äter ofta ugnsomelett numera, eller lchf-paj som jag också kallar det när jag struntar i pajdegen och bara har den goda äggstanningen som jag smaksätter på olika sätt
Ställ hela stekpannan under ugnens grillelement tills omeletten stelnat. Satt igår och bläddrade i en pastabok och fastnade för detta receptet, lite omarbetat blev det i slutänden med så gott och enkelt att göra, perfekt om man har överbliven kokt pasta som man inte vet vad man ska göra med
Servera gärna med prosciutto eller någon annan italiensk lufttorkad skinka. Blanda snabbt samman ingredienserna till pajdegen, använd gärna matberedare
"Det smakar som Italien, och luktar som pizza" sa Klara när denna rätt serverades. Vi använde en pesto som vi hittade på Lidl, med tomat och mandel, men det går bra med vilken röd pesto som helst
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.