Vilt

Vilt

  • 7 Recept
Rådjursstek med rödvinssås och mos

Rådjursstek med rödvinssås och mos

Väl hemkommen ifrån jobbet på fredagskvällen var det hög tid att ta ut min sista skinka ifrån höstens skjutna rådjur (se ”Rådjur till Råvara”) ur frysen
Helgrillad Rådjursstek LCHF

Helgrillad Rådjursstek LCHF

Skär ett rutmönster, ca 1-2 cm djupt, i rådjurssteken. Blanda chilisås, ketchup och soja i en stor plastpåse och lägg i rådjurssteken, låt den ligga i marinad till nästa dag
Rådjursgryta

Rådjursgryta

800 g grytbitar av rådjur6 msk olivolja3 gula lökar2 vitlöksklyftor2 morötter i skivor½ dl tomatpuré½ tsk timjan2 lagerblad5 dl rött vin2 msk viltfond250 g champinjonerSalt och vitpeppar1 msk maizena½ dl vatten1

Rådjursgryta på kökschefens vis

Krydda med salt och tillsätt vatten och viltfond och koka upp. 1-1½ msk viltfond.  Bryn köttbitarna i smör i omgångar i en stor gryta

Rådjursgryta med trattkantareller

Vilken härlig söndag. Soligt och ganska varmt för att vara oktober. Jag och svägerskan tog en tur runt 5 km-spåret på Björnön med hundarna
Rådjursgryta med hemlagat potatismos

Rådjursgryta med hemlagat potatismos

1 msk vilt- eller mörk oxfond. Skär köttet i tärningar och bryn det i matfett i en stekgryta. Tillsätt fond och vatten och koka upp