Grillade grönsaker med limeyoghurt i pita - hemmalagad lunch på 10 minuter. Lite strimlad fänkålnågra bitar paprika1/4 gul lök hackad 1 klyfta vitlök finhackadlite blomkålnäve kikärtorkalamataoliver+nypa spiskumminsaltpepparSåsen är ett måste om detta skall bli gott
4 personer4 pitabröd600g fläskkarré2 gula lökar4 tomater½ gurkasalt, peppar,oregano och salviapaprikapulverTzatziki½ liter naturell yoghurt (grekisk el turkisk,de behöver inte vasslas)½ gurka2-3 vitlöksklyftor1-2 msk olivoljagrovmalen svartpeppar och ev lite saltRiv gurkan grovt och låt rinna av i en sil och salta lite. 4 pitabröd
4 st pitabröd , stora. 1. Halvera tomaterna. 2. Vispa ihop yoghurt och majonnäs till en sås. Pressa över vitlök, tillsätt gräslök och smaka av med salt och peppar